„Nézzenek a tabellára, akik a Fradit kritizálják!” – így várják a legendák az MTK–Fradi-rangadót

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója. A kék-fehérek legendája, Bödör László szerint a hazai győzelem maga lenne a csoda, míg a fradista Rákosi Gyula Bognár Istvánra figyelmeztet.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.09.20. 09:20
Módosítva: 2024.09.20. 11:09
Labdarúgás OTP Bank Liga örökrangadó MTK Ferencváros

Bödör László még az 1962-es chilei vb-re is kijutott, bár nem játszott, de a maga korának kiemelkedő támadójaként ismerték. Az MTK-val bajnoki címet nyert, KEK-döntőt játszott, és most, 91 évesen ő a magyar válogatott legidősebb élő játékosa. A mai napig követi az eseményeket:

Rákosi Gyula
Rákosi Gyula döntetlenre számít az örökrangadón – Fotó: Dömötör Csaba

Amikor az MTK az idei pontvadászatot három győzelemmel kezdte, sokan már-már érmes kilátásokat emlegettek, csakhogy következett a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC elleni vereség. Ezúttal a hazai diadal egyenértékű lenne a csodával, de mivel a Fradiban túl sok a külföldi új fiú, még nem szoktak teljesen össze, ezért meglephető a csapat, így az egyik pontot alighanem otthon tarthatja az MTK

– így a 91 éves Bödör, aki számos örökrangadón szerepelt a Ferencváros ellen. Elárulta, a zöld-fehérek oszlopa, Kispéter Mihály ellen nem szeretett játszani, de aztán a gyorsasága révén sokszor túljárt az eszén, gólokat lőtt róla. 

A 85 esztendős Fradi-legenda Rákosi Gyula arra figyelmeztet: az ördög nem alszik. 

– Az MTK-ban főleg Bognár István veszélyes, előkészítésben és a kapu előtt is hatékony. Azoknak, akik kritizálják az FTC-t, azt ajánlom, nézzenek a tabellára. Ott látható, hogy a négy bajnoki meccsén hatot lőtt, és mindössze egy gólt kapott a csapat. Ennek ellenére pénteken valószínű a döntetlen – fogalmazott a zöld-fehérek 85 éves balösszekötője, olimpiai és Eb-bronzérmese, aki két vb-n is pályára lépett 41 válogatottsága során. Kiemeli, a péntek esti összecsapás előtt kegyelettel emlékezik a kék-fehérek tíz éve, 2014. szeptember 10-én elhunyt jobbszélső legendájáról, Sándor Károlyról.

– Amikor Komora Imre végső búcsúztatásán vettem részt a Farkasréti temetőben, alkalmam volt látni Csikar igen szépen gondozott síremlékét, aminek örül a szívem. Emlékszem, mennyi élvezetes párharcot vívott a mi balbekkünkkel, Dalnoki Jenővel... 

Ami az FTC eddigi, relatíve visszafogott szereplését illeti, Rákosi arra hívja fel a figyelmet, hogy pár hét alatt az új vezetőedző, a holland Pascal Jansen képtelen szuperlegénységet kovácsolni. Az örökrangadós emlékei kapcsán elárulta, mindig hű maradt önmagához:

– Szokás szerint 90 percig zakatoltam a pálya minden pontján, bottal üthették a nyomomat a kék-fehérek – zárta Gyuszi bácsi.

Az MTK–Ferencváros mérkőzést pénteken 20 órakor (tv: M4 Sport) játsszák.

Hatost is kapott az MTK 

A legutóbbi két idény MTK–FTC bajnoki meccsei:

2021–2022: 0-0 (i), 0-0 (o), 3-0 (i)

(A 2022-2023-as kiírásban az MTK az NB II-ben szerepelt.)

2023–2024: 1-6 (o), 1-5 (i), 1-2 (o)

A két együttes helye a tabellán:

1. Ferencváros 4 mérkőzés/12 pont

5. MTK 5/9

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás