„Nem voltunk közel az egyenlítéshez” – nem kertelt a Fradi kapitánya

A Ferencváros kapusa elmondta, miért kapott ki a csapat 2-1-re a belga Anderlecht otthonában. A Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes nem keresett mentséget.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.09.26.
Módosítva: 2024.09.26.
Fradi Európa-liga Anderlech

Szoros vereséggel rajtolt az Európa-liga főtábláján a Fradi. A belga Anderlecht 
2-1-re verte a magyar bajnokot, a zöld-fehérek csak a hajrában tudtak szépíteni.

Fradi
A Fradi nagy harcáért most nem járt pont Fotó: Adam Molnar

Dibusz Dénes csapatkapitány is arról beszélt a lefújás után, hogy hol ment el a meccs. A válogatott játékos őszintén elmondta azt is, a szépítés ellenére nem volt esélyük a pontszerzésre.

– Az első félidő teljesen kiegyenlített volt. Jól tudtunk építkezni, a tervünket teljesítettük, a védekezésüket összezavartuk. 

Az 55. perc környékén jöttek a hibák, lehet, hogy kicsit ott kezdett elfáradni a csapat, elfogyott a koncentráció. Nem voltunk közel az egyenlítéshez, a szépítő gólunk után ugyanis nem volt helyzetünk. Azon kell dolgozni, hogy a következő találkozókon ne csak 55 percig tudjunk koncentrálni

– mondta Dibusz, aki elismerte, későn reagált a belgák vezető találatánál.

Az első gólból semmit nem láttam az előttem álló emberektől. Később tudtam reagálni, ha a lövés pillanatában el tudok indulni, akkor ki tudtam volna ütni a labdát.

 

A Fradi csatára szerint ebben ennyi volt

A gárda támadója, Varga Barnabás is azt érzi, nem kell szégyenezniük.

– Ennyi volt ma ebben. Az ellenfél sem egy rossz csapat, nem volt egyszerű. A mentalitással nem volt gond, akartunk, az egész csapat küzdött, ezzel nem volt gond – mondta a csatár, aki végigjátszotta a találkozót.

A Fradi az El-ben jövő csütörtökön a Tottenham együttesét fogadja.

Dübörög az El!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az El-ről itt.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás