Gulácsi vagy Dibusz? Ez az óriási átverés a magyar válogatottban

Újra felerősödtek azok a hangok, melyek harcot vizionálnak a magyar fociválogatott kapusai között. Gulácsi vagy Dibusz a jobb, a két játékos nem törődik a rivalizálással.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.09.13.
Dibusz Dénes Gulácsi kapitány

Az Európa-bajnokság látszólagos nyugalma után újra felerősödött a kapuskérdés a magyar fociválogatottban. Nyáron Gulácsi Péter lett a kiemelt – azok után, hogy sérülése miatt Dibusz Dénes védett végig az Eb-selejtezők alatt. Gulácsi vagy Dibusz, a kérdés most újra aktuális lett. A Lipcse játékosa ötöt kapott Németországban, ezek után – igaz, jóval szerényebb ellenféllel szemben – Dibusz Dénes lenullázta a bosnyákokat. Van olyan szurkoló, aki szerint Marco Rossi jót tett a cserével, mások úgy gondolják, a kapitány csak a fradistáknál akart ezzel jó pontot szerezni.

gulácsi vagy dibusz
Gulácsi vagy Dibusz, egyszerre csak egy védhet / Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A bosnyákok elleni meccs után maga Dibusz Dénes cáfolta azt, hogy Gulácsi „büntetésből” került volna ki.

Már jóval a németországi találkozó előtt egyeztettünk a kapitánnyal, el lett döntve, hogy a németek ellen Peti kap lehetőséget, majd a második meccsen én

– fogalmazott Dibusz Dénes a Magyar Nemzetnek.

Gulácsi vagy Dibusz a jobb kapus?

Szintén a Magyar Nemzet arról ír, hogy szó sincs arról, hogy a kapusok rivalizálnának egymással. Sőt, évtizedek óta nagyon jó barátok. A két kapus gyerekkora óta ismeri egymást, s kevesen tudják, de a Népligetben a ’90-es születésűek válogatóján már egymás riválisai voltak. Akkor A, B, C és D csoportot alakítottak ki az edzők, Gulácsi a legjobbak közé került az A-ba, Dibusz a B-ben volt cserekapus.

Sőt, idén nyáron, az Európa-bajnokság után a két kapus családostul együtt kapcsolódott ki Gulácsiék balatoni nyaralójában.

Az biztos, hogy a két labdarúgó közötti harcot legfeljebb kívülről reagálják, mint ahogy ennél a kérdésnél csak komolyabb problémai vannak Marco Rossi csapatának.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás