„A fiúk kinevettek minket, de megvertük őket” – Szoboszlainak üzent a magyar női világbajnok





Nagy visszhangja lett Szoboszlai Dominik felhívásának, aki a napokban lábtenisz páros mérkőzésre keresett kihívókat Sallai Rolanddal. A magyar lábtenisz legjobbjai, Lepsényi Boglárka és Fodor Ádám szívesen alkotnának egy csapatot és nagyon várják a nagy mérkőzést.



Megosztás
Szerző: Forgács Milán
Létrehozva: 2024.03.07.
Módosítva: 2024.03.07.
Fodor Ádám Szoboszlai Dominik Sallai Roland Lepsényi Boglárka magyar lábtenisz

Szoboszlai Dominik a hét elején reagált Sallai Roland és Szalai Attila lábtenisz „összetűzésére”, és a közösségi médiában játékra invitálta a magyarokat: „Sallai Roland és Szoboszlai Dominik vs BÁRKI. Várjuk a kihívásokat” – írta Szoboszlai Dominik kommentben. A hír természetesen a Magyar Lábtenisz Szövetséghez is eljutott, információik szerint a felhívás utáni első órákban már rögtön hat páros jelentkezett.

A hazai lábtenisz férfi és női szinten is büszkélkedhet kiemelkedő sportolókkal. Fodor Ádám 2022 novemberében, Prágában lett egyéniben világbajnok. Érdekesség, hogy a tehetséges játékos pont a középdöntő napján lett mindössze 21 éves. Csehországban hatalmas népszerűségnek örvend a sportág, Ádám 5000 néző előtt tudott ünnepelni, ami felejthetetlen emlék marad számára. Szoboszlaiéktól nem retten meg a fiatal kiválóság.

Állok elébe a kihívásnak. A női vb-győztessel, Lepsényi Bogival szívesen játszanék vagy valamelyik válogatott csapattársammal, Szlávecz Istvánnal, Molnár Gáborral vagy Odnoga Mátyással. Nem tudom, hogy hogyan lábteniszeznek, de látatlanba azt mondom, hogy megnyernénk az összecsapást 

– nyilatkozta lapunknak Fodor Ádám.

Fodor Ádám 2022-ben, mindössze 21 évesen lett egyéni világbajnok 
Fotó: Magyar Lábtenisz Szövetség/Facebook

Lepsényi Boglárka egészen elképesztő eredményeket tudott elérni a lábteniszben. Első vb-aranyát 2008-ban szerezte egyéniben, az ezt követő hét alkalommal pedig egyaránt sikerült megvédenie a címét, legutóbb tavaly novemberben, Svájcban ért a csúcsra. A kihívástól ő sem riad vissza.

„Ádámmal én is szívesen játszanék, de bárkivel párba állok, ha lábteniszről van szó. Én nem tudhatom, hogy ők milyen szinten űzik ezt, de óriási megtiszteltetés lenne ellenük pályára lépni” – mondta Lepsényi Boglárka. Az esélyekről kérdezve a nyolcszoros világbajnok egy-egy régi történetet idézett fel, amiből kiderült, hogy egyáltalán nem fél a két sztárjátékostól.

„Annak idején a húgommal, Katalinnal sokat játszottunk focista srácok ellen. A kempingben, ahol dolgozunk, a biztonsági őr mindig mondta az ott lévő fiúknak, hogy van itt két lány, aki legyőzne titeket. Így került sor az ilyen meccsekre, és mindig kikaptak. Sokszor volt az, hogy a fiúk lenéztek és kinevettek minket, volt, hogy a pályára sem engedtek oda minket. Amikor viszont megvertük őket, onnantól máshogy néztek ránk. Éjszaka a sorompó fölött, a kempingnek a bejáratánál is gyakoroltunk, teljesen megszállottak voltunk.”

Lepsényi Boglárka zsinórban nyolc alkalommal nyerte meg egyéniben a női világbajnokságot
 Fotó: Magyar Lábtenisz Szövetség/Facebook

Abban mindketten egyetértettek, hogy a páros játék egyszerűbbnek ígérkezik, mint az egyéni. Utóbbinál egy pattanó, két érintő a játékszabály, előbbinél viszont egy pattanás mellett három érintést engednek, és a társ segítségével kisebb területet kell befutni. Lepsényi jelenleg a regenerálódására fekteti a hangsúlyt, civilben pedig masszőrként dolgozik, emellett jógaórákat is tart.

Fodor magyar és cseh csapatban is játszik, utóbbival idén már két nemzetközi versenyt vívott, jelenleg pedig edzőtáboron vesz részt a klubbal.

„Májustól kéthetente repülök ki a cseh bajnokságba. Ott minden héten forduló van, én minden második alkalommal tudok ott lenni, ha bejutunk a rájátszásba, akkor ott viszont már mindig jelen kell lennem. Mellette egyetemre járok. A BGE-n tanulok kereskedelmet és marketinget. Most vagyok a hatodik félévemben, ha minden jól megy akkor egy éven belül meglesz a diplomám.”

Lepsényi már 2001 óta űzi a lábteniszt, amennyiben a teste engedi, szívesen folytatja tovább a sportágat.

Imádom ezt a sportot, ez egy abszolút tiszta játék, nincs benne test a test elleni küzdelem, minden az ember saját ügyességén múlik, ezért szerettem bele ebbe a sportágba.

A Magyar Lábtenisz Szövetségnél a megkeresésünkre elárulták, dolgoznak azon, hogy összejöhessen a gálamérkőzés Szoboszlaiék és a magyar lábteniszezők között. A két futballistát rendkívül tisztelik, és gratulálnak nekik a nyári Európa-bajnokságra való kijutáshoz, illetve a klubcsapataikban mutatott remek teljesítményeikhez.

Azonban nem csak egyszeri alkalomban gondolkoznak, az eseményből szeretnének hagyományt is teremteni. A magyar lábtenisz óriási lehetőség előtt áll, ugyanis jó esély kínálkozik arra, hogy az idén novemberben megrendezésre kerülő férfi lábtenisz-világbajnokságnak Magyarország adjon majd otthont. A szövetség benyújtotta a rendezéshez szükséges pályázatát, ami jelenleg elbírálás alatt van.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás