Felfoghatatlan dráma a legvégén, Magyarország kijutott az Európa-bajnokságra





A magyar labdarúgó-válogatott hiába szerezte meg a vezetést már a 10. percben Bulgária ellen, az ellenfél fordítani tudott, ám a hosszabbítás legvégén egy szerencsés öngól után meglett az egyenlítés! Magyarország így biztosan ott lesz a 2024-es Európa-bajnokságon!



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2023.11.16.
magyar labdarúgó-válogatott Bulgária eb selejtező európa bajnokság Marco Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott Bulgária ellen lépett pálya az Európa-bajnoki selejtezősorozat hetedik fordulójában. A tét az Európa-bajnokságra való kijutás volt, egy pont már elegendő lett volna ahhoz, hogy egymást követő harmadik alkalommal legyünk ott a kontinensviadalon. Hiába sikerült korán megszerezni a vezetést, a bolgárok fordítottak, ám a találkozó utolsó pillanatában Alex Petkov öngóljával sikerült egyenlíteni! A magyar válogatott 1986 után jutott ki egyenes ágon világversenyre!

Őrült mérkőzésen harcolta ki az Eb részvételt a magyar labdarúgó válogatott / Fotó: mlsz.hu

Marco Rossi együttese nagy lendülettel kezdte az összecsapást, már a második percben meglehetett volna a vezetés Callum Styles révén, de ami neki nem, az a 10. percben Ádám Martinnak sikerült, aki Szoboszlai Dominik életerős szabadrúgásába fejelt bele, ezzel harmadik találatát szerezte a nemzeti színekben. Bulgária ezt követően viszont kijött a gödörből és a 24. percben a középcsatár Spas Delev egyenlíteni tudott. Az őrület itt még korántsem ért véget, a 37. percben Valentin Antov a második sárga lapját kapta, ezzel idő előtt mehetett zuhanyozni. Nem sokkal később Ilia Gruev is csatlakozott hozzá, ám Daniel Stefanski játékvezető végül a videóbírózás után visszavonta a második kiállítást.

A második játékrész nem indult jól Rossiék számára, az 55. percben Kerkez Milos egy meggondolatlan belépője után a magyar válogatott is tíz fősre olvadt. Elsősorban Szoboszlai próbálkozásai jelentetettek veszélyt a bolgár kapura, de az újabb találat továbbra sem akart megszületni. A 79. percben aztán jött a fekete leves, Kiril Despodov szólóját Szalai Attila szabálytalanul törte meg, a büntetőt pedig a sértett értékesítette. Már-már úgy tűnt, hogy nem sikerül egyenlíteni, ám az utolsó pillanatban, egy szabadrúgást követően Alex Petkov a saját kapujába fejelt, ezzel a mérkőzés utolsó mozzanatával mégis csak meglett a döntetlen és az ezzel járó továbbjutás az Eb-re!

A magyar válogatott idei utolsó összecsapása vasárnap délután, Montenegró ellen lesz a Puskás Arénában (15:00, tv: M4 Sport).





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás