Újabb mélyütés Marco Rossinak, vészhelyzet a válogatottnál





Szegény szakembert még az ág is húzza. Főhet Marco Rossi feje a védők miatt, megint rossz hírt kapott a szövetségi kapitány.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.11.13.
Módosítva: 2023.11.13.
Marco Rossi Eb-selejtező Botka Endre magyar válogatott Fradi

Döntő hét következik, legkésőbb a Montenegró elleni, vasárnap délutáni (15.00) utolsó selejtezőn eldől, kijut-e a magyar labdarúgó-válogatott a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra. Marco Rossi szövetségi kapitány már a kerethirdetéskor célzott a számos nehézségre, amikkel szembe kell nézni. Mint mondta, hozzászokott már, és siránkozás helyett inkább a megoldásra koncentrál – hát, azóta kapott újabb adagot a problémákból. Különösen a nemzeti csapat védelme vérzik ezer sebből.

Marco Rossi egyre több aggasztó hírt kap a belgrádi csoportrangadó közeledtével
Rossi újabb megoldandó problémát kapott Botka betegségével Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Eddig is toldozott-foldozott volt ez a csapatrész a válogatottban, de a hétvégén újabb rossz hír érkezett az egyik fontos játékosról.

A G csoport állása

1. Magyarország 14 pont (gólkülönbség: 11-4)

2. Szerbia* 13 (13-7)

3. Montenegró 8 (6-8)

4. Litvánia* 6 (8-12)

5. Bulgária 2 (3-10)

(*Szerbia és Litvánia már 7-7, a többiek 6-6 meccset játszottak eddig.)

A hátralévő program: csütörtökön Bulgária–Magyarország (cikkünk elkészültekor bizonytalan a mérkőzés megrendezése – a szerző) és Montenegró–Litvánia, vasárnap Magyarország–Montenegró és Szerbia–Bulgária.

Botka lebetegedett

Botka Endre betegség miatt hiányzott a Fradi vasárnapi bajnoki meccséről.

„Voltak játékosok, akikre nem számíthattam. Abu Fani például a válogatottban szerepel, Botka lázas, Zachariassen sérült” sorolta Dejan Sztankovics vezetőedző a zöld-fehérek Vidi elleni hazai veresége (0-1) után.


A sérülése után szeptember végén visszatért 29 éves védő az utóbbi időben a klubcsapatába is visszaverekedte magát, és Rossi is újra pályára küldte őt a szerbiai győztes Eb-selejtező hajrájában.

Sérültek és mellőzöttek

Kérdés, időben meggyógyul-e Botka. A Lipcsében lábadozó Orbán Willi és a szintén lesérült fehérvári Fiola Attila kiesése után fontos szerepet kaphat(ott volna?) a védősor jobb oldalán.

A másik két helyre biztos pontnak tűnik Lang Ádám és Szalai Attila – csakhogy mindketten meccshiánnyal küzdenek. Lang másfél hónapja egyetlen percet sem játszott a ciprusi klubcsapatában, az Omoniában, Szalai pedig az utóbbi két hónapban csak egyszer játszott, hét tétmeccsen viszont a német Hoffenheim kispadjára szorult.

Tapasztalatlan beugrók

Ami a lehetséges helyetteseket illeti, a kerettag védők közül Szalai Gábor biztos pont a Kecskemét, Mocsi Attila pedig a török Rizespor csapatában. A két 23 éves bekk egyike sem játszott még egy percet sem a válogatottban. 

Papíron nem, de gyakorlatilag újonc lenne a náluk is fiatalabb, 21 esztendős Balogh Botond is. Ő eddig 5 percet szerepelt a Rossi-csapatban, két évvel ezelőtt, a San Marino elleni világbajnoki selejtező (4-0) végén. Az utóbbi két meccset végigjátszotta az olasz másodosztályt vezető Parmában, a forduló válogatottjába is beválasztották.

Gulácsi újra kidőlt

Kapusposzton biztos Dibusz Dénes helye, de aggodalomra ad okot Gulácsi Péter állapota. Őszre egy év után épült fel keresztszalag-szakadásából. Azóta csak két Német Kupa-meccsen védett az RB Leipzig csapatában, de a vasárnapi, Freiburg elleni Bundesliga-találkozón (3-1) a kispadra sem ülhetett le.
„Pete kapott egyet a lábujjára, ma kék volt. Azt mondta, egy-két fájdalomcsillapító tabletta után tud majd járni. De ahogy fölvette a futballcipőt, már nem festett jól” mesélte Marco Rose vezetőedző, hozzátéve: ha a válogatottnál kezelik a fájós testrészt, napokon belül elmúlik a duzzanat.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás