Marco Rossi váratlan helyről kaphat segítséget





Kedden minden kiderül, régi ismerős kaphat meghívót a válogatott keretbe.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.07.
Módosítva: 2023.11.07.
Sporting Kansas City MLS sallói dániel csapat Marco Rossi

Nincs könnyű dolga Marco Rossi szövetségi kapitánynak, amikor a csatárproblémákat kell megoldania a válogatott két, novemberi Eb-selejtezője előtt. A tét óriási, a november 16-i bulgáriai, vagy a három nappal később, a Puskás Arénában sorra kerülő Montenegró elleni meccsen a csapatnak elég egy pontot szereznie ahhoz, hogy kijusson a jövő nyári, németországi Eb-re. Sérülés miatt a csapat idei legeredményesebb játékosa, Varga Barnabás középcsatár mellett a freiburgi Sallai Roland sem lehet ott az évzáró találkozókon

Nem lesz egyszerű dolga Marco Rossinak a kerethirdetéskor, aztán a kezdőcsapat összeállításakor sem
Rossi az év legfontosabb meccseire készül a csapattal – Fotó: Nemzeti Sport

Kézenfekvő megoldás, hogy a magyar–olasz szakember azokkal pótolja a hiányzókat, akik folyamatosan a keret tagjai. Így Ádám Martin és Gazdag Dániel kaphat lehetőséget. Van azonban valaki, aki korábban már játszott a nemzeti csapatban, most pedig kiváló formában van. Ő Sallói Dániel, aki remekel csapatával az amerikai bajnokságban.

Sallói 7 góllal és 7 gólpasszal zárta az MLS alapszakaszát, de a rájátszásban is folytatta a „termelést”. A Sporting Kansas City a magyar csatár góljának is köszönhetően győzött 2-1-re a St. Louis City ellen az észak-amerikai profi liga (MLS) Nyugati főcsoportja negyeddöntőjének második meccsén, így 6-2-s összesítéssel jutott a legjobb négy közé. 

Nagy kérdés, hogy az ameriakaiak szívesen elengednék-e Sallóit, miközben a bajnoki címért harcolnak. A csatár eddig 4 meccsen szerepelt a nemzeti csapatban, mindegyiket 2021 őszén rendezték.

Marco Rossi kedden 13 órakor hirdet keretet, akkor minden kiderül.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás