Fontos hírt kapott Rossi: eldőlt, Sallai játszhat-e a sorsdöntő Eb-selejtezőkön





Nyilatkozott Sallai Roland visszatérési esélyeiről a Freiburg edzője. Marco Rossi szövetségi kapitány a válogatott újabb alapemberét kénytelen pótolni.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.11.01.
Sallai Roland Eb-selejtező magyar válogatott sérülés Marco Rossi

Az első napok bizonytalansága után eldőlni látszik, mennyit kell kihagynia Sallai Rolandnak, aki német klubcsapata, a Freiburg múlt csütörtöki, bácskatopolyai győztes Európa-liga-csoportmeccsén szenvedett combsérülést. A 26 éves magyar labdarúgó edzője, Christian Streich elárulta, meddig nem számít egyik legjobbja visszatérésére.

Sallai Roland bal combja sérült meg Topolyán
Sallai Roland bal combja sérült meg Topolyán        Fotó: Nemzeti Sport

Négy, öt, hat, hét hétig is eltarthat. Valószínűleg nem jön vissza karácsony előtt 

– mondta a tréner keserűen, hiszen Sallai az utóbbi hónapokban (még számára idegen posztra kényszerülve is) bomba formába lendült, ebben a szezonban már négy gólt lőtt és két gólpasszt is adott a klubja tétmeccsein.

A combizomszakadása ráadásul érzékenyen érinti a magyar válogatottat is, amely egyetlen lépésnyire került attól, hogy egyenes ágon bejusson a 2024-es németországi Európa-bajnokságra. Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának ehhez elég egyetlen pontot szereznie a novemberi utolsó két selejtezőjén: előbb (november 16-án) Bulgáriában, majd három nappal később a Puskás Arénában, Montenegró ellen. 

A G csoport állása:

1. Magyarország 14 pont (gólkülönbség: 11-4)

2. Szerbia* 13 (13-7)

3. Montenegró 8 (6-8)

4. Litvánia* 6 (8-12)

5. Bulgária 2 (3-10)

(*Szerbia és Litvánia már 7-7 meccset játszott, a többiek 6-6-ot.)

A hátralévő mérkőzések: november 16-án Bulgária-Magyarország és Montenegró-Litvánia, 19-én Magyarország-Montenegró és Szerbia-Bulgária.

Csakhogy a sorsdöntő meccsekhez közeledve egyre több súlyos problémát kell orvosolnia olasz-magyar szakvezetőnknek, hogy föltegyék azt az egy pontot az i-re. Rövid időn belül a két legjobb formában játszó támadója esett ki Varga Barnabás és Sallai Roland személyében. Előbbi, a Fradi gólzsákja a litvánok (2-0, 2-2) és a szerbek (2-1, 2-1) kapuját is mindkét mérkőzésen bevette, utóbbi pedig mindkét ellenféllel szemben egy-egy góllal és gólpasszal segítette a Rossi-csapatot, sőt a csehek elleni felkészülési meccsen (1-1) is ő talált a kapuba.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás