Áll a bál, tényleg elmaradhat a bolgár–magyar meccs





Elvileg november 16-án rendeznék a Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt. Mintha a bolgárok azt szeretnék elérni, hogy elhalasszák a meccset.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2023.11.10.
Bulgária Plovdiv magyar válogatott

A jelenlegi menetrend szerint a csoportjában veretlenül éllovas magyar válogatott jövő csütörtökön Plovdivban Bulgária ellen lép pályára. Azonban az ottani, Hriszto Bonev Stadion finoman szólva sem áll készen a rendezésre – írja a Magyar Nemzet.

Plovdiv, stadion
Itt kellene meccset játszani november 16-án (Fotó:  PIMK)

Kosztadin Dimitrov, Plovdiv polgármestere szerint építési munkálatok miatt náluk biztosan nem lehet megrendezni a meccset. Dimitrov az új stadiont építő, DZZD College nevű építőipari vállalat szakvéleményére hivatkozik, amely szerint 2023. november 13. és 20. között nem ajánlott labdarúgó-mérkőzéseket játszani a létesítményben. A fotók alapján egyértelmű a helyzet, még nem készült el a stadion.

Ha ez nem lenne elég, a bolgár szövetség képtelen úrrá lenni a labdarúgásuk válságán. Az Eb-selejtezőknek a továbbjutás reményében nekivágó válogatott csúnyán leszerepelt, hat mérkőzés után csupán két ponttal az utolsó helyen áll a G csoportban. A szurkolók a szövetséget ostorozzák, nyílt titok, hogy tüntetésre készülnek a magyarok elleni mérkőzésen. A szövetség ebben a helyzetben a labdarúgás történetében példátlan módon először arra kér engedélyt az Európai Labdarúgó-szövetségtől, hadd rendezze zárt kapuk mögött és új helyszínen, Szófia helyett Plovdivban a Bulgária–Magyarország selejtezőt. Aztán „véletlenül” kiderült, Plovdivban nem lehet meccset játszani.

Az utolsó számításba jövő helyszín Razgrad lehet. Ha valamiért abban a stadionban sem lehet megrendezni a találkozót, akkor kimondhatják: Bulgária nem tudja vállalni a találkozó lebonyolítását.

A labda most már az UEFA térfelén pattog. Kérdés, Nyonban meddig nézik tétlenül a bolgárok szerencsétlenkedését. Ismerve az UEFA gyakorlatát, addig húzzák, halasztják a döntést, ameddig csak lehet. Még az sem kizárt, ha netán valóban elmarad a mérkőzés, az UEFA nem dönt azonnal a pontok sorsáról, megvárja a sorozat végét, hátha a meccsnek utólag nem is lesz jelentősége – véli a Magyar Nemzet.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás