A fővárosban egyelőre zavartalan a napsütés, de ez sajnos nem tart sokáig, délután lecsap a vihar, ezért az esernyőket jobb ha mindenki kéznél tartja majd. Sajnos a hét hátralévő napjaiban is ilyen időjárásra számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a várható záporok, zivatarok miatt. Az előrejelzések szerint felhőszakadás, viharos széllökés, valamint nagyobb méretű jég is kísérheti a zivatarokat.

időjárás

Futásra alkalmas időnk van, még! (Foto: Metropol/Nagy Zoltán)

Szerdán délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak a Dunántúlon, később máshol is egyre többfelé várható zápor, zivatar. A délkeleti szél északnyugatira fordul és gyakran megélénkül, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet – nyugaton lesz a hűvösebb.

Csütörtökön erősen felhős időre számíthatunk, és többfelé, akár több alkalommal alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. A nyugati, északnyugati szél megerősödik. 14 és 20 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

A Dunántúlon már lecsapott a vihar

Zivatarok és jégeső ébresztette a Dunántúlon élőket, erről képek is készültek, amit az időkép Facebook-oldalán osztott meg.

⛈Zivatarok és jégeső ébresztették több helyen a Dunántúlon élőket.
⚡️Hol villámlik most?👉 https://www.idokep.hu/villam

Fotók: Kovács Natália (Mihályi), Titti1977 (Csorna) és villámtérképünk

Posted by Időkép on Tuesday, May 11, 2021

Érdekesség

Évekkel ezelőtt május 12-én két hőmérsékleti rekord is megdőlt.

  • Szentgotthárd 1978-ban -4,4 °C.
  • Ásotthalom 1958-ban 35,5 °C.