Meglepő egészségügyi hatása van.
Egy orvos felfedte, hogy egy kellemes karácsonyi ital meglepő egészségügyi előnyökkel járhat. Tim Mercer orvos elmondta, hogy bár úgy érezhetjük, az évnek ebben az időszakában elkényeztetjük magunkat, néhány dolog, amit elfogyasztunk az ünnep idején, valójában segíthet az alvásban.
A triptofánban (aminosav) gazdag pulyka természetes módon segítheti az ellazulást és az álmosságot, így remek főétel a pihenéshez
– magyarázta az orvos.
Ám nem ez az egyetlen dolog, amit érdemes enni egy közös ital is képes segíteni. Tim Mercer elárulta, hogy a forró csokoládé alvástámogató lehet, ha az alacsonyabb cukortartalmú vagy koffeinmentes változatot választjuk.
A tej alapanyagként való használata triptofánt biztosít, amely elősegíti a melatonin és a szerotonin termelődését, így támogatja a relaxációt és az alvást. A meleg tej emellett nyugtató hatású is, és jelezheti a szervezetnek, hogy ideje nyugovóra térni
– fejtette ki a szakember, majd így folytatta:
„Hogy a dolog alvásbarát maradjon, fontolja meg, hogy a forró csokoládét tiszta kakaóporból készíti el, amely az étcsokoládéhoz képest minimális koffeint tartalmaz. Az édesítéshez érdemes kevés mézet vagy kis mennyiségű cukort hazsnálni, mivel a túl sok cukor megemelheti a vércukorszintet, ami később megzavarhatja az alvást.”
Tim Mercer hozzátette: a forrócsoki mellett más közkedvelt ünnepi hozzávalók, mint például a mandula, a dió, az áfonya és a cseresznye is segíthet az alvásban – írja a Mirror.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre