Szuper zsírégető módszer: ezzel a 15 perces gyakorlattal csak úgy olvadnak le a kilók

Sokan figyelmen kívül hagyják ezt a jótékony mozgásformát.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.10.26. 10:00
egészség testmozgás zsírégetés diéta fogyás

A testmozgás elengedhetetlen része az egészséges életmód fenntartásának. Az NHS szerint a fizikai aktivitás csökkentheti az olyan súlyos betegségek kialakulásának kockázatát, mint a szívkoszorúér-betegség, a stroke, a 2-es típusú cukorbetegség és a rák, sőt, akár 30 százalékkal is csökkentheti a korai halálozás kockázatát is.

mérleg testsúly fogyás
Ezzel a mozgásformával is megszabadulhatsz a kilóktól Fotó: Pexels

Sajnálatos módon sokak számára kihívást jelent a heti 150 perc ajánlott testmozgás beiktatása a napi rutinjukba. Sőt az utóbbi időben minden eddiginél többet ülnek az emberek, és egyre kevesebben sportolnak. De van egy jó hír - számos olyan tevékenység létezik, amely napi testmozgásnak számít.

Ilyen például a gyaloglás, amely az aktivitás egyik egyszerű és hatékony formája, amely rengeteg egészségügyi előnnyel jár. Dr. Michael Mosley által kidolgozott Fast 800 szerint a sétálást sokan „figyelmen kívül hagyják”, de „széleskörű egészségügyi előnyökkel jár”, kezdve a szorongás csökkenésétől egészen a vércukorszint javulásáig.

A gyaloglás segíthet a szervezetnek abban is, hogy hatékonyabban használja az inzulint. Segíthet a vércukorszint csökkentésében, mi több, a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát is csökkentheti, különösen, ha közvetlenül étkezés után sétálsz. Egy tanulmány felismerte, hogy három 15 perces séta a nap folyamán (étkezések után) hatékonyabb volt a vércukorszint kezelésében 24 órán keresztül, mint egy 45 perces séta

- idézi a Mirror a tanulmány oldalát, amely megjegyzi a sétálás jótékony hatást gyakorol a mentális egészségre, például csökkenti a szorongást vagy a stresszt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás