Tojásdiéta: 5 nap alatt 5 kilót is fogyhatsz

A héten tartották a tojás világnapját.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.13. 17:00
mintaétrend tojásdiéta fogyás

Az anekdota szerint Leonardo da Vinci szokásához méltón éppen késésben volt, éppen sietett át egy téren, amikor valaki megkérdezte tőle: „Mester, melyik a világon a legjobb étel?” Leonardo még csak nem is lassított, fejét a hang irányába fordítva csak ennyit mondott: „A tojás!” Évek teltek el, mire Leonardónak ismét abban a városban akadt dolga, újfent késésben volt, így sietve vágott át a téren, amikor újfent felcsendült a kérdés: „Mester, melyik a világon a legjobb étel?” Leonardo pedig ismét sebtében válaszolt: „Sóval”.

tojás
Fotó: Unsplash

S a tojás valóban egy gasztronómiai csoda, a tojás világnapjának hetében pedig érdemes kipróbálni az egyszerű, de nagyszerű tojás diétát. Ennél a módszernél még az éhezéstől sem kell tartanunk: ebben rejlik a titka – írja a Fanny magazin. Miért is segíti ez a kerekded finomság a diétánkat? Egyrészt nagyon kímélő, hiszen az energiatartalma alacsony, egy átlagos tyúktojás csupán 76 kalóriát tartalmaz. Nagyon sok benne a fehérje, ami egy diéta kulcseleme, mivel eltelít, nincs benne szénhidrát, emellett rengeteg ásványi anyag, és többféle vitamin is megtalálható benne.

Egyhetes bevetés

Ennek a diétának a lényege, hogy naponta kétszer kell valamilyen tojásos fogást enni. A tojást elkészíthetjük főtt, buggyantott, lágy, tükör vagy akár rántotta formájában is, a lényeg, hogy csakis kevés növényi alapú zsiradék hozzáadásával. A három fő étkezésen kívül, ha nagyon megéheznénk, együnk meg valamilyen gyümölcsöt, például almát, grépfrútot vagy körtét. Ezenkívül naponta legalább három liter folyadékot igyunk. Az öt nap elteltével, akár 5-6 kilótól is megszabadulhatunk.

Fotó: Pixabay.com/Képünk illusztráció

Eltelítő napkezdés

Érdemes egy kiadós tojásos reggelivel indítanunk a napot, hiszen ezzel biztosíthatjuk, hogy egész nap kevesebb kalóriát együnk. Ugyanis nagyon alacsony a glikémiás indexe így nem emeli meg a vércukorszintünket, vagyis sokáig nem tör ránk a farkaséhség. Ráadásul nagyon jól eltelít, főleg, ha valamilyen meleg finomságot, például rántottát vagy omlettet készítünk belőle, és nem is terheli le annyira a gyomrunkat.

Mintamenü

1. nap:

Reggeli: 1 szelet teljes kiőrlésű pirítós sonkával, mellé 1 nagy paradicsom

Ebéd: Avokádóval töltött tojás

Vacsora: 2 tükörtojás, 1 nagy adag saláta

2. nap:

Reggeli: 1 főtt tojás, 1 pohár natúr joghurt

Ebéd: Grillezett csirkemell, mellé 2 paradicsom

Vacsora: Medvehagymás omlett

3. nap:

Reggeli: 1 lágy tojás, 1 grépfrút

Ebéd: Grillezett tőkehal, párolt zöldbab

Vacsora: Tojáskrém zöldséges mártogatóssal

4. nap:

Reggeli: 2 tükörtojás, 1 szelet teljes kiőrlésű pirítós

Ebéd: Tojással töltött tök sajttal sütve

Vacsora: 1 grillezett lazac párolt brokkolival

5. nap:

Reggeli: Zöldséges frittata

Ebéd: Grillezett pulyka spenóttal

Vacsora: 1-2 főtt tojás, túróval és zöldségekkel

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás