Tuti tipp: így távolítsd el a sárgás izzadtságfoltot fehér ruháidról!

Mindössze két, otthon is megtalálható összetevőre van szükség.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.09.05.
Módosítva: 2024.09.05.
tipp folt trükk

Az izzadtságfoltok a ruhákon, főleg a fehér, világos színű anyagokon bizony sárgás foltot hagyhatnak maguk után, amelyeknek még mosás után is lehet egy kis szaguk. Megszabadulni tőlük pedig kész rémálom. A tévhittel ellentétben egy valami azonban kiemelendő, a ruhanemű nemcsak a testnedvtől színeződik el, hanem bizony a dezodor is kárára van, főleg az alumíniumtartalmúak. De a kérdés: hogyan tüntessük el őket? Mutatjuk!

izzadtság
Így távolítsd el az izzadtság okozta foltokat a fehér színű ruháidról. Fotó: Pexels

Két összetevő kell hozzá, és mindössze pár perc. Szükségünk van egy kis sütőporra és vízre. Ezt a két hozzávalót paszta állagúra keverjük, felvisszük a foltra, egy órát állni hagyjuk, majd az anyag számára még biztonságos, ám a lehető legforróbb vízben kimossuk azt. Ezzel a módszerrel pedig nemcsak megszűnnek a foltok, de a szagok is teljesen semlegessé válnak – tanácsolja a DailyStar

Sabrina Tretyakova szakértő mást ajánl: az ecet és a sütőpor keverékét!

Ennél a házi trükknél a következő a lényeg: először áztasd a ruhát ecetes vízbe fél órán át. Ezután jöhet az előbb említett sütőporos paszta, amit ezt követően 15 percig kell hagyni a folton. Utána pedig jöhet a meleg vizes mosás. Ez a tipp ráadásul nemcsak az izzadtságfoltnál működik, hanem bármilyen más szennyeződésnél is. 

A Vanish szakértője pedig kiemelte, a szagot és elszíneződést általában nem is az izzadtság okozza:

Az izzadtság önmagában szagtalan és színtelen. Az ilyen foltok azok után jönnek létre, hogy az izzadtság más kémiai anyaggal találkozik, például alumíniumban, ami a dezodorokban megtalálható.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás