Nem hiszed el, de csokival, tésztával és még sült krumplival is lehet fogyni – mutatjuk, hogyan!





Hogy micsoda? Csokit enni fogyókúra alatt? Az igazság bizony az, hogy ha csökken a bevitt kalória, még akkor is fogy az ember, ha csokit eszik lefekvés előtt.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.02.18.
Módosítva: 2024.02.18.
csoki önsanyargatás fogyókúra fogyás

Mindenki azt hiszi, hogy fogyni csak úgy lehet, ha az ember szigorú diétát tart és sanyargatja magát, ám ennél jóval barátságosabb hozzáállással is adhatunk le felesleges kilókat. A TikTok Kalóriakirálya, Várhegyi Richárd egyenesen azt állítja, hogy mértékletességgel és a kalóriák csökkentésével bizony néha még egy-egy szelet csoki is belefér a diétánkba.

CSOKOLÁDÉ, FOGYÓKÚRA
Jó kezdet, ha csökkented a napi csokiadagodat – Fotó: Shutterstock

Tegye fel a kezét, aki szerint a csoki igazi mumus a fogyókúra alatt! Hát persze, hogy mindenki feltette! A legtöbb fogyni vágyó azonnali hatállyal száműzi étrendjéből a csokoládét, pedig első körben a mennyiség csökkentése is hatásos lenne. Várhegyi Richárd úgy gondolja, egy fogyókúra akkor lehet sikeres, ha fokozatos.

Amit évtizedekig csináltunk, azt nem lehet egyik pillanatról a másikra feladni. A mi generációnkat a szüleink, nagyszüleink édességgel tömték. Ezt az évtizedek óta belénk égett habitust nem lehet egyik napról a másikra kitörölni

– magyarázza a Kalóriakirály, aki egyáltalán nem az édesség fogyasztására biztat, szimplán úgy hiszi, hogy a jövő fogyókúrás sikere a kalóriadeficit, vagyis az, hogy lépésről lépésre csökkentjük a bevitt kalória mennyiségét.

CSOKOLÁDÉ, FOGYÓKÚRA
Fontos a minőségi tápanyagok bevitele, ám az önkínzás nem vezet eredményhez (Fotó: Shutterstock)

Ha eddig ettél csokit, egyél továbbra is, csak csökkentsd az adagot

– nyomatékosítja az edző, aki szerint a fogyáshoz az egészséges lelki állapotra is szükség van. A szakember úgy véli, ha havonta 10 százalékkal csökkentjük a bevitt kalóriát, bizony önsanyargatás nélkül is tudunk fogyni.

Richárd ezen kívül a másik két mumusról: a sült burgonyáról és a tésztáról is beszélt: sokan nem tudják például, hogy ugyanannyi mennyiségű tésztában ugyanannyi kalória van, mint a fehér rizsben – tehát ha valaki azt gondolja, hogy rizzsel kevesebb kalóriát visz be, az óriásit téved. A sült burgonya kapcsán pedig kiemelte: egyszerű módja a diétás krumpli elkészítésének, ha azt légkeveréses sütőben, zsír és olaj hozzáadása nélkül sütjük meg. 

Tehát minden ilyen étel fogyasztása kapcsán két kulcsszó van: a mértékletesség és a mennyiség!

 





 





Ezeket olvastad már?
Arcápolás otthon, fillérekből

Arcápolás otthon, fillérekből

123 éve született a magyar film: teszteld, te mennyire emlékszel a régi idők mozijaiból - kvíz

123 éve született a magyar film: teszteld, te mennyire emlékszel a régi idők mozijaiból - kvíz

Hallottál már a tavaszi gonoszjáró napról? Így élheted túl para nélkül!

Hallottál már a tavaszi gonoszjáró napról? Így élheted túl para nélkül!

Te kipróbálnád az okoskonnektort? Így irányíthatod vele az életedet is

Te kipróbálnád az okoskonnektort? Így irányíthatod vele az életedet is

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás