Kiderült, hány gramm csoki csökkentheti a korai halálozást.
Egy friss tanulmány szerint a csokievés akár 10 százalékkal is csökkentheti a korai halálozást. Most eláruljuk neked, mekkora az a mennyiség, ami elfogyasztásával akár évekkel is tovább élhetsz.
Nemcsak Csukás István Pom Pom meséiben szereplő Gombóc Artúr szereti a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon, hanem rajta kívül még rengetegen.
Egy friss amerikai kutatás szerint azoknak a nőknél, akik legalább napi egy unciát – kb. 28 gramm, azaz egy kisebb szelet csokoládé – fogyasztottak valamilyen csokoládéból, csökkent a kockázata, hogy fiatalon halnak meg.
Az eredményeket alátámasztják azok a korábbi kutatások, melyek rámutattak, hogy a kakaóbabban található antioxidánsok segítenek helyreállítani az emberi szervezet károsodott sejtjeit.
A kakaóról közismert, hogy csökkenti a vérnyomást és megállítja a zsír felhalmozódását az artériákban.
A tudósok az Egyesült Államokban élő 84 709, úgynevezett posztmenopauzás nő egészségügyi feljegyzéseit tanulmányozva jutottak el a következtetésre, mely egy összesen 19 évnyi kutatás eredményét foglalja magában – hívta fel a figyelmet a The Sun.
Szerintük azok, akik rendszeres csokoládéevők, kisebb valószínűséggel halnak meg szívbetegségben és bizonyos rákos megbetegedésekben, mint azok, akik soha nem kényeztetik magukat ilyesféle édességgel.
Dr. Yangbo Sun, a Tennessee Egyetem munkatársa szerint a hosszú távú egészségügyi hatások egyelőre azért nem egyértelműek, mert a csokoládéban lévő cukor és zsír viszont súlygyarapodással jár. A szakember szerint:
A csokoládé olyan potenciálisan hasznos összetevőket is tartalmaz, mint például az antioxidánsok és a flavonoid vegyületek. Az eredményeink arra utalnak, hogy a mértékletes, de folyamatos csokoládéfogyasztás valamelyest csökkenti a korai halál kockázatát.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre