5+1 édesség, amit diéta alatt is nyugodtan ehetsz





Ha megvonod magadtól az édes ízt, hamar feladhatod a diétádat.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.01.19.
fogyás tipp édesség diéta

Ha édesszájú vagy, nehéz lehet lemondani diéta során a sok finom desszertről és nassolnivalóról. Van egy jó hírünk: nem is kell! Hiszen vannak olyan édességek, amelyeket bátran fogyaszthatsz, ha valami finomságra vágysz. A legegyszerűbb, ha az egészségtelen, cukros süteményt, pékárut egy egészségesebb verzióra cseréled – tanácsolja a mindmegette.hu.

fogyás, fogyókúra, diéta
Fotó: pexel

Ha fagyit ennél

Ha fagylaltra vágysz, van egy egészséges alternatíva, amely nemcsak finom, hanem egészséges is: egy kis doboz kókuszos vagy natúr joghurthoz adj néhány szem diót és bogyós gyümölcsöket. Ez az édes, laktató finomság meglepően tápláló, miközben az édességéhséget is remekül csillapítja.

Ha muffint ennél 

A muffinok könnyen elronthatják a fogyásodat, de van erre is egy alternatíva. Egyszerűen készíts egy gyümölcsös muffint mandulaliszttel!

Ha gumicukrot ennél

Ha gumicukorra vágysz, íme az egészséges alternatíva: fogj néhány datolyát, és kend meg (vagy töltsd meg) mogyoróvajjal. A végeredmény egy édes, rágós kombó, ami laktató és finom. A datolya tele van antioxidánsokkal és rostokkal, így nagyon egészséges választás desszertnek vagy snacknek. A rostok telítenek, így a farkaséhség könnyen elkerülhető.

Ha gofrit ennél

Ahelyett, hogy klasszikus gofrit készítenél, ami vajban és juharszirupban tocsog, készíts inkább teljes kiőrlésű gofrit, és mogyoróvajat kenj a tetejére, esetleg szórd meg gyümölcsökkel!

Ha csokit ennél

Ha csokiból sosem elég, és úgy érzed, nem tudsz lemondani róla, akkor próbáld ki a tejcsokoládé helyett a legalább 70%-os kakaótartalmú csokit. Ez kevesebb hozzáadott cukrot és több antioxidánst tartalmaz. Egyél egy keveset étkezés után, vagy fogyaszd dióval uzsonnára!

+1 Ha turmixot innál

A tejes, cukros turmixokat könnyen ki lehet cserélni egy finom smoothie-val. Tehetsz bele fehérjeport, zöldségeket, gyümölcsöket, mogyoróvajat is akár, a lényeg, hogy egész napra energiát ad és csillapítja az édes ízek utáni vágyadat.

 





 





Ezeket olvastad már?
Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

„Az orvosok azzal kezdték” – csodát tett, 47 kilót fogyott a magyar édesanya

„Az orvosok azzal kezdték” – csodát tett, 47 kilót fogyott a magyar édesanya

Ennyit kell naponta aludnod, hogy olvadni kezdjen rólad a zsír

Ennyit kell naponta aludnod, hogy olvadni kezdjen rólad a zsír

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás