Már a recept olvasása közben összefut a nyál a szánkban!
Ha nyár, akkor lángos! – Ez nem is kérdés, de mit szólnál ahhoz, ha ezt a finomságot egy kicsit megbolondítanánk?! Íme az elképesztően finom, sajttal, sonkával töltött lángos receptje!
Hozzávalók:
42 dkg liszt
12 dkg füstölt sajt
12 dkg prágai sonka
1 doboz kefir
2 dkg élesztő
1 dl tej
0,5 tk. cukor
1 db tojás
1 tk. só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kézmeleg tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot. Felfuttatjuk, majd áttöltjük egy keverőtálba.
Hozzáadjuk a lisztet, a kefirt, a felvert tojást és a sót, majd egy dagasztókaros robotgéppel alaposan összegyúrjuk. Ha megkaptuk a ruganyos állagú tésztát, akkor fóliával letakarva minimum 120 percre tegyük hűtőbe.
A hűtőben megkelt tésztát liszttel megszórt deszkára helyezzük és golflabda méretű golyókat formázunk belőle, melyeket egészen vékonyra, kör alakúra kinyújtunk. A közepére teszünk a felkockázott sajtból és a vékony csíkokra vágott sonkából, majd a tésztát félbehajtjuk, a széleit pedig összenyomkodjuk.
Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre tesszük és frissen, melegen kínáljuk.
/Forrás: mindmegette.hu/
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre