Lehullt a lepel: ez a tökéletes lángos titka

Elétek tárjuk a legfinomabb lángos receptjét, ami akár napokkal később is kisüthető.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.05.08.
lángos recept életmód ízek

Egy finom lángost nem csak a nyári szezonban fogyasztunk el, egy ízletes lakomára bármikor „befizetünk”. De nem mindegy, mennyit és milyet fogyasztunk el. Az magától értetődő, hogy, ha nyár, akkor lángos, de mint köztudott, a nyári szezon alatt durván megnövekszik ennek az ételnek az ára is. Ezért nem csoda, hogy sokan otthon készítik el.

Hogyan csinálj isteni lángost? Mutatjuk!

A kefires lángos isteni finom, a felesleges tésztát pedig egyszerűen csak tedd be a hűtőbe, és vedd elő, ha újra sütni akarsz. Akár egy hétig is tárolhatod, és mindig friss lángosod lehet – írja a Ripost.

Íme a receptet:

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 3 dl kefir
  • 1 mk. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 mk. só
  • 2 db tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Langyosítsd meg a tejet, tedd bele a cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt.
  • Add hozzá a liszthez a sót, a tojást, a kefirt, majd mehet bele az élesztő is. Gyúrd össze a tésztát, alaposan dagaszd ki, majd jöhet a sütés.
  • Kézzel csípj le kisebb gombócokat a tésztából, hagyd őket kelni fél órát langyos helyen.
  • Olajos kézzel húzd szét a tésztagombócot, és bő, közepesen forró olajban süsd ki mindkét oldalát (1-2 perc).
  • Az elkészült lángosokat kínálhatod fokhagymásan, vagy sajttal-tejföllel. A maradék tésztát tedd a hűtőbe. Néhány napon belül használd fel. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás