
Lehullt a lepel: ez a tökéletes lángos titka
Elétek tárjuk a legfinomabb lángos receptjét, ami akár napokkal később is kisüthető.
Egy finom lángost nem csak a nyári szezonban fogyasztunk el, egy ízletes lakomára bármikor „befizetünk”. De nem mindegy, mennyit és milyet fogyasztunk el. Az magától értetődő, hogy, ha nyár, akkor lángos, de mint köztudott, a nyári szezon alatt durván megnövekszik ennek az ételnek az ára is. Ezért nem csoda, hogy sokan otthon készítik el.
Hogyan csinálj isteni lángost? Mutatjuk!
A kefires lángos isteni finom, a felesleges tésztát pedig egyszerűen csak tedd be a hűtőbe, és vedd elő, ha újra sütni akarsz. Akár egy hétig is tárolhatod, és mindig friss lángosod lehet – írja a Ripost.
Íme a receptet:

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 3 dl kefir
- 1 mk. cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 2 mk. só
- 2 db tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Langyosítsd meg a tejet, tedd bele a cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt.
- Add hozzá a liszthez a sót, a tojást, a kefirt, majd mehet bele az élesztő is. Gyúrd össze a tésztát, alaposan dagaszd ki, majd jöhet a sütés.
- Kézzel csípj le kisebb gombócokat a tésztából, hagyd őket kelni fél órát langyos helyen.
- Olajos kézzel húzd szét a tésztagombócot, és bő, közepesen forró olajban süsd ki mindkét oldalát (1-2 perc).
- Az elkészült lángosokat kínálhatod fokhagymásan, vagy sajttal-tejföllel. A maradék tésztát tedd a hűtőbe. Néhány napon belül használd fel.
Top hírek


„Kutyakiképző vagyok – soha ne öleld meg a háziállatodat, ha ezt a 8 árulkodó jelt mutatja”

A Merkúr kilép a Nyilasból: Ez a 3 csillagjegy végre felszabadul nehézségei alól
Olyan érzés lesz, mintha végre levegőt kapnánk.
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre