Londonban is hódít a magyar lángos

Tradicionális magyar ételeket, kürtőskalácsot és lángost kínál a piaci standján egy magyar nő Londonban. Főleg a kint élő honfitársaink közül kerülnek ki Nikolett vevői, de szép számmal állnak sorba a finomságokért kelet-európaiak, és néha angolok is.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.09.
Módosítva: 2023.05.08.
London siker

Nikolett egész életében arról álmodott, hogy egyszer elindít és sikerre visz egy saját vállalkozást. Eredetileg szakácsnak tanult, és igencsak megszerette a szakmáját. Sosem volt kérdés, hogy ezen a területen igyekszik majd meghódítani a világot. Kilenc évvel ezelőtt úgy döntött, hogy lép egy merészet, és elindul a nagyvilágba a Veszprém megyei Somlójenőről. Egészen Londonig jutott.

Fotó: Shutterstock

– Hat évvel ezelőtt a Facebookon találtam egy hirdetést, hogy egy kinti magyar át szeretné adni a lángosos-kürtőskalácsos standját. Azonnal megéreztem, hogy elérkezett az én időm – mondta a Borsnak Niki, aki a párjával együtt gyúrja, süti és árulja a tésztákat.

A kürtőskalácsot és lángost az angolok is szívesen megkóstolják, de tény, hogy valamiért már kevésbé lelkesen vásárolják

 – mesélte a fiatal vállalkozó a Borsnak. Jogosnak tartja a felvetést, hogy vajon miért nem sikerül áttörnie a falakat a magyar gasztronómiának külföldön egy olyan közegben, ahol a kínai, a vietnámi és az olasz konyha is hódít.

Nikolett, lángos és kürtőskalács Londonban
Inkább a helyi magyarok járnak hozzá, de azért az angolok sem idegenkednek a magyar ízektől

– Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az angol nép igen zárkózott, és tökéletesen meg van elégedve a fish and chipsszel vagy az angol reggelivel. Ők inkább a pubokba járnak enni. Azon a városrészen, ahol én élek, egyébként egyre kevesebb angol él, viszont nagyon sok a bevándorló. Nálam, a stratfordi piacon főleg a kelet-európaiak és a magyarok étkeznek – magyarázta Nikolett.

A vállalkozó a alapanyag nagy részét Magyarországról szerzi be, de a tejfölt a lengyelektől vásárolja.

– Népszerű a kolbászos, a vegetáriánus, illetve a klasszikus sajtos-tejfölös lángos is, a kürtőskalácsból a diós és a kókuszos fogy a legjobban – mosolygott a fiatal nő.

Nikolettnek néha hiányzik a családja, és persze a hazája.

– Ha eszembe jut, hogy milyen sok csodálatos terület van Magyarországon, amit még nem láttam, erős honvágyat érzek, de a beindult üzletemet nem szeretném itthagyni. Milliomos ugyan itt sem leszek, de az angol átlagfizetést megkeresem, és ennyiből ki is jövök. A kint élő magyarok szívesen elbeszélgetnek velem, egy kisebb közösség is kialakult a vevőkörömből.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás