Ezzel az egyszerű, de nagyszerű tojásos recepttel garantáltan mindenkit leveszel a lábáról





Vendégek jönnek húsvétkor, vagy egyszerűen csak te falatoznál valamit? Ezt a receptet mindkét esetben neked találták ki.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.04.08.
gasztro recept húsvét tojás

Bizony a húsvét nem csak a pihenésé, hiszen akihez vendégek jönnek, annak illik készülnie némi finomsággal is. De mivel? Most mutatunk egy igazán különleges – ugyanakkor cseppet sem bonyolult vagy különösen időigényes – tojásos receptet, aminek köszönhetően garantáltan mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját. A titka ugyanis épp a változatosság: van, akinek az egyik, míg másnak a másik fog ízleni. Vagy mindegyik! ;)

töltött tojás, YouTube videógrab
Ki ne szeretné a töltött tojást? Most az alaprecept extrább verzióját mutatjuk be!  Fotó: YouTube

Színes töltött tojások salátával

Hozzávalók (4 személyre): 12 db tojás, 3 adag töltelék (az összetevőket lásd a töltelékek elkészítésénél!), só, saláta és csírák a tálaláshoz

Öntsünk hideg vizet egy akkora lábasba, amibe majd beleférnek a tojások, szórjunk bele 6 evőkanál sót. Óvatosan tegyük bele a tojásokat. Rakjuk fel a tűzhelyre, kezdjük el főzni, a forrástól számítva hat percig. Rakjuk át hideg vízbe, majd ha teljesen kihűlt, hámozzuk meg, és vágjuk hosszában félbe. A sárgájákat óvatosan kaparjuk ki, tegyük át egy keverőtálba, és készítsük el a töltelékeket.  

Tormás töltelék: Törjük össze a tojások sárgáját, majd keverjük el egy púpos evőkanál majonézzel, egy kávéskanál tormával és egy csipet őrölt fehér borssal.

Sonkakrémes töltelék: A tojások sárgáját tegyük aprítógépbe, adjunk hozzá 3-4 szelet felkockázott prágai sonkát, egy kis csokor durvára vágott petrezselyem zöldjét, egy evőkanál majonézt és egy teáskanál sajtkrémet.

Céklás-humuszos töltelék: Tegyük a tojások sárgáját egy aprítógépbe, egy kicsi főtt céklával, egy marék főtt csicseriborsóval (konzerv), egy-két evőkanál tahiniszósszal. Csavarjunk rá egy kis citromlevet, ízesítsük sóval, egy csipet őrölt rómaiköménnyel, és egy-két perc alatt keverjük krémesre.

Salátával béleljünk ki egy tálat. A krémeket töltsük habzsákba. A félbe vágott tojásokat töltsük meg a kiválasztott krémekkel, és helyezzük el a salátaágyon.

Elkészítési idő: 1 óra 

Jó étvágyat!

 









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás