Sokan ismerik és szeretik ezt a trükköt.
Ha nekiállunk egy jó levesnek, biztosan nem felejtünk el fehérrépát és petrezselymet venni. A fehérrépának a végét azonban rendszeresen eltávolítjuk és kidobjuk a kukába, ez azonban öreg hiba. Sok pénzt spórolhatunk ugyanis, ha megtartjuk, és „gyümölcsöztetjük”.
Ismeretes, hogy a petrezselyem minden jó falat alapanyaga. Nem tudunk úgy nekilátni egy finom húslevesnek vagy zöldséglevesnek, hogy ne vegyünk friss petrezselyemzöldet, ugyanakkor rántottába, krumplipürére is tökéletes, sőt a húsokat is lehet vele dekorálni. A petrus felhasználása tehát széles körű, őrölve, szárítottan azonban mégsem az igazi. Így tehát minden alkalommal, ha főzni szeretnénk, meg kell vennünk a frisset. Vagy mégsem? Mutatjuk, hogy termeszthetjük otthon egyszerűen!
Egy magyar háziasszony: Weiland Anikó a Facebookon osztotta meg, hogyan termeszt a fehérrépa levágott végének felhasználásával rengeteg friss petrezselyemzöldet. Nincs más dolgunk, csak a fehérrépa levágott végét tegyük egy kis tálba vagy bármilyen tartóba. Ezt követően öntsünk alá pontosan annyi vizet, hogy éppen ellepje az alját. Ennek hatására a fehérrépa petrezselymet növeszt, amelyet bátran felhasználhatunk a főzésnél. Tegyük napsütötte, világos helyre, és akár két hónapig teremhet friss petrezselyemzöldet, amitől főztünk még zamatosabb és finomabb lesz – írja a Ripost.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre