RETRO RÁDIÓ

Fogyókúrázol? Ha igen, akkor ez 3 leves kell neked





Nem kell koplalnod ahhoz, hogy formában tartsd magad. Válaszd ezeket a leveseket, amelyek nemcsak laktatóak, de még a diétádban is segítenek.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.03.21.
diéta életmód fogyókúra leves táplálkozás Egészséges életmód

A legtöbben délután szegik meg a diétájukat. És hogy miért? Mert reggel az ember még motivált, és ebédig nem okoz különösebb nehézséget számára a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ám minél jobban csökkenti a kalóriabevitelt, annál inkább hajlamos később elcsábulni, és megadni magát a hirtelen fellépő éhségérzetnek. Ez viszont megelőzhető, mégpedig a megfelelő ebéddel! Ehhez ajánlunk három nagyszerű receptet.

Levessel is diétázhatunk Fotó: Shutterstock

Reggel fogyassz tápláló reggelit (pl. müzli idénygyümölcsökkel és natúr joghurttal), ebédre válaszd valamelyiket az alábbi levesek közül, vacsorára pedig egyél valami könnyű, de tápanyagokban gazdag fogást (pl. vegyes salátát grillezett csirkemellel; grillezett halfilét párolt zöldségekkel). Ezzel a módszerrel akár 1,5 kg-ot is fogyhatsz 1 hét alatt!

Sárgarépaleves fasírttal

Növényi (például lencse) és állati eredetű fehérjét (például marhahús) is tartalmaz. Hosszú időre kellemesen eltelít, ráadásul a fasírtot akár előző nap is elkészítheted hozzá!

1 adaghoz: Tisztítsunk meg, és szeljünk finomra 1 fej vöröshagymát, valamint 100 g sárgarépát, tegyük lábasba, adjunk hozzá 50 g vörös lencsét és 100 ml zöldségleves-alaplét. Főzzük kb. 20 percig. Aprítsunk fel 20 g pörkölt, sózatlan földimogyorót, valamint 1 gerezd fokhagymát és 2 szál petrezselyemzöldet. Dolgozzunk össze 80 g sovány darált marhahúst a fokhagymával, a földimogyoró 2/3-ával és a petrezselyemmel, ízesítsük sóval, borssal, majd vizes kézzel formázzunk belőle kis húspogácsakat, és süssük meg őket 1 ek. felhevített olajon kb. 8 perc alatt. Forrásban lévő vízben blansírozzunk 1 db sárgabarackot, majd öntsük le hideg vízzel, hámozzuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magját (használhatunk konzervet vagy befőttet is). A gyümölcshúst adjuk a készülő leveshez, majd további 5 percig forraljuk. Ízesítsük sóval, borssal, köménymaggal, kurkumával, majd tálaljuk a fasírttal.

Elkészítési idő: 40 perc; energiatartalom: kb. 530 kcal

Sárgarépaleves diéta fogyókúra sablon
A répalevest tálalhatjuk fasírttal is Fotó: Pexels

Joghurtos spenótleves

Az uborkában és a spenótban is sok a tápanyag, a kalóriatartalmuk ugyanakkor alacsony. A lazac értékes ómega-3-zsírsavakat, a joghurt könnyen emészthető fehérjét tartalmaz.

1 adaghoz: Aprítsunk fel 1 fej vöröshagymát és dinszteljük meg kb. 1 tk. olívaolajon. Adjunk hozzá 300 g spenótlevelet, és hagyjuk lefedve, hogy összeessen. Daraboljunk fel 200 g uborkát és 1 csokor kaprot. A spenótot öntsük fel 200 g zöldségleves-alaplével és 200 ml vízzel. Adjuk hozzá az uborkát és a kaprot. Főzzük tovább kb. 5 percig. Alaposan mossunk meg 1 db citromot, töröljük meg, felezzük el, vágjunk le belőle egy szeletet, aztán a másik feléből préseljük ki a levet. A citromszeletet vágjuk félbe, szúrjuk nyársra a ½ szelet füstölt lazaccal, és szórjuk meg a kaporral. Pürésítsük a levest, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és a citromlével. Végül keverjünk bele 2 ek. zsírszegény natúr joghurt is, és kínáljuk a lazacnyárssal.

Elkészítési idő: 30 perc; energiatartalom: kb. 230 kcal

Spenótleves diéta fogyókúra sablon
Akár lazacnyárssal is díszíthetjük Fotó: Pixabay

Kukoricakrémleves

A kukorica szénhidrátot, fehérjét, némi egészséges zsiradékot és ásványi anyagokat egyaránt tartalmaz. Elég magas a rosttartalma is, ami segít abban, hogy a leves elfogyasztása után hosszú ideig jóllakottnak érezze magát az ember.

1 adaghoz: szeljünk finomra 1 fej vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Mindkettőt dinszteljük meg kb. 1 tk. olívaolajon, majd szórjuk meg 1 tk. curryporral, és pirítsuk tovább kb. 1 percig. Adjunk hozzá 1 kis doboz lecsepegtetett konzervkukoricát, 300 ml zöldségleves-alaplét, és főzzük kb. 15 percig, majd egy 1 ek. kukoricát vegyünk ki belőle. Mossunk meg ½ csokor petrezselyemzöldet, a leveleket tépkedjük le a szárról, és szórjuk a levesbe, majd az egészet pürésítsük. Gazdagítsuk a levest 1-2 ek. natúr joghurttal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Végül szórjuk meg az 1 ek. kukoricával és curryporral.

Elkészítési idő: 40 perc; energiatartalom: kb. 440 kcal

Kukorica-krémleves diéta fogyókúra sablon
Szórjuk meg a tetejét kukoricával Fotó: Pixabay

Forrás: Diéta és Fitnesz.





 





Ezeket olvastad már?
Kétkedést és komoly akadályokat hoznak a csillagok: erre számíthatsz ma a horoszkópod alapján

Kétkedést és komoly akadályokat hoznak a csillagok: erre számíthatsz ma a horoszkópod alapján

„Több mint 20 milliót keresek havonta azzal, hogy van egy OnlyFans-oldalam, ettől jobb anya is lettem”

„Több mint 20 milliót keresek havonta azzal, hogy van egy OnlyFans-oldalam, ettől jobb anya is lettem”

Szikra helyett lassú égés, ez a jó párkapcsolat titka – állítja a szakértő

Szikra helyett lassú égés, ez a jó párkapcsolat titka – állítja a szakértő

Heti horoszkóp: Ez a csillagjegy megszakít egy kapcsolatot – a saját érdekében

Heti horoszkóp: Ez a csillagjegy megszakít egy kapcsolatot – a saját érdekében

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás