Gáspár Bea elárulta, így lesz tökéletes a csirkepörkölt – recept!

Gáspár Bea csirkepörkölt-receptjével nem nyúlhatunk mellé!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.15.
Módosítva: 2023.01.15.
recept Gáspár Bea

A 2017-es Konyhafőnök VIP versenyének győztese Gáspár Bea a Mindmegette konyhájában főzött csirkepörköltet. Receptjével nem nyúlhatunk mellé, garantáltan mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját utána!

Hozzávalók: 

1/2 kg csirkecomb * 1/2 kg csontos csirkemell * 2 db paradicsom * 2 db kápia paprika * 1 fej vöröshagyma * 1 csokor petrezselyem * 1 csokor zellerzöld * 2 ág kakukkfű * 2 ág rozmaring * só, bors * 4 tk. pirospaprika * tejföl

A nokedlihez: 50 dkg liszt * 1 db tojás * 2,5 dl víz * 1 tk. só * 1-2 ek. olaj

Elkészítés:

Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük a megtiszított és apróra vágott hagymát, valamint a kápia paprikát. Néhány perc múlva az apróra vágott paradicsomot is beletesszük. Mehet rá a só, a bors, beletesszük az apróra vágott zellerzöldet, rozmaring- és kakukkfűleveleket, a petrezselyem felét, majd amikor megpárolódtak a zöldségek, az edényt lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel lepürésítjük a pörköltalapot.

Az edényt visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkemellet és combokat, meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, beleforgatjuk a szaftba, lefedjük, és puhára főzzük a húst. 

Amíg a pörkölt fő, elkészíthetjük a nokedlit. A tojást kikeverjük a vízzel, apránként hozzáadva a lisztet. Csomómentesre keverjük a tésztát: amikor elválik az edény falától, sós, lobogó vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval. A kifőtt nokedlit szűrőkanállal olajozott tálba szedjük.

Tálaláskor a nokedlit a tányérokba szedjük, rárakjuk a csirkehúst, meglocsoljuk a sűrű szafttal. Ízlés szerint mehet rá tejföl is, illetve Bea javaslata szerint egy kis friss petrezselyemzöldet is érdemes rászórni.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás