
Jennifer Lopez ünnepel, megmutatta az ikreket – Sosem látott fotók és videók
Hoppá! Egy óra alatt 140 ezer lájk!
Gáspár Bea csirkepörkölt-receptjével nem nyúlhatunk mellé!
A 2017-es Konyhafőnök VIP versenyének győztese Gáspár Bea a Mindmegette konyhájában főzött csirkepörköltet. Receptjével nem nyúlhatunk mellé, garantáltan mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját utána!
Hozzávalók:
1/2 kg csirkecomb * 1/2 kg csontos csirkemell * 2 db paradicsom * 2 db kápia paprika * 1 fej vöröshagyma * 1 csokor petrezselyem * 1 csokor zellerzöld * 2 ág kakukkfű * 2 ág rozmaring * só, bors * 4 tk. pirospaprika * tejföl
A nokedlihez: 50 dkg liszt * 1 db tojás * 2,5 dl víz * 1 tk. só * 1-2 ek. olaj
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük a megtiszított és apróra vágott hagymát, valamint a kápia paprikát. Néhány perc múlva az apróra vágott paradicsomot is beletesszük. Mehet rá a só, a bors, beletesszük az apróra vágott zellerzöldet, rozmaring- és kakukkfűleveleket, a petrezselyem felét, majd amikor megpárolódtak a zöldségek, az edényt lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel lepürésítjük a pörköltalapot.
Az edényt visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkemellet és combokat, meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, beleforgatjuk a szaftba, lefedjük, és puhára főzzük a húst.
Amíg a pörkölt fő, elkészíthetjük a nokedlit. A tojást kikeverjük a vízzel, apránként hozzáadva a lisztet. Csomómentesre keverjük a tésztát: amikor elválik az edény falától, sós, lobogó vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval. A kifőtt nokedlit szűrőkanállal olajozott tálba szedjük.
Tálaláskor a nokedlit a tányérokba szedjük, rárakjuk a csirkehúst, meglocsoljuk a sűrű szafttal. Ízlés szerint mehet rá tejföl is, illetve Bea javaslata szerint egy kis friss petrezselyemzöldet is érdemes rászórni.
Hoppá! Egy óra alatt 140 ezer lájk!
Varga Viktor nem tagadta meg önmagát.
Miből lesz a cserebogár?!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre