
Rácz-Gyuricza Dóra őszinte vallomást tett a házasságáról
Rácz Jenő felesége az anyaságról, pletykákról és az irigységről is beszélt.
Gáspár Bea csirkepörkölt-receptjével nem nyúlhatunk mellé!
A 2017-es Konyhafőnök VIP versenyének győztese Gáspár Bea a Mindmegette konyhájában főzött csirkepörköltet. Receptjével nem nyúlhatunk mellé, garantáltan mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját utána!
Hozzávalók:
1/2 kg csirkecomb * 1/2 kg csontos csirkemell * 2 db paradicsom * 2 db kápia paprika * 1 fej vöröshagyma * 1 csokor petrezselyem * 1 csokor zellerzöld * 2 ág kakukkfű * 2 ág rozmaring * só, bors * 4 tk. pirospaprika * tejföl
A nokedlihez: 50 dkg liszt * 1 db tojás * 2,5 dl víz * 1 tk. só * 1-2 ek. olaj
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük a megtiszított és apróra vágott hagymát, valamint a kápia paprikát. Néhány perc múlva az apróra vágott paradicsomot is beletesszük. Mehet rá a só, a bors, beletesszük az apróra vágott zellerzöldet, rozmaring- és kakukkfűleveleket, a petrezselyem felét, majd amikor megpárolódtak a zöldségek, az edényt lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel lepürésítjük a pörköltalapot.
Az edényt visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a csirkemellet és combokat, meghintjük pirospaprikával, megsózzuk, beleforgatjuk a szaftba, lefedjük, és puhára főzzük a húst.
Amíg a pörkölt fő, elkészíthetjük a nokedlit. A tojást kikeverjük a vízzel, apránként hozzáadva a lisztet. Csomómentesre keverjük a tésztát: amikor elválik az edény falától, sós, lobogó vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval. A kifőtt nokedlit szűrőkanállal olajozott tálba szedjük.
Tálaláskor a nokedlit a tányérokba szedjük, rárakjuk a csirkehúst, meglocsoljuk a sűrű szafttal. Ízlés szerint mehet rá tejföl is, illetve Bea javaslata szerint egy kis friss petrezselyemzöldet is érdemes rászórni.
Rácz Jenő felesége az anyaságról, pletykákról és az irigységről is beszélt.
Sz. Lajos az utolsó szó jogán, könnyeivel küszködve szólalt meg.
Elmesélte, mi történt pontosan.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre