RETRO RÁDIÓ

6 hétköznapi étel, amelyek egészségünk gyilkosai





Ezeket az ételeket szinte mindennap fogyasztjuk, és fel sem merül bennünk, hogy milyen szörnyű hatással vannak az egészségünkre. Kerüljük őket, amennyire csak lehet.



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.04.26.
életmód betegség étel egészség

Egyre nagyobb hangsúlyt kap napjainkban az egészséges életmód. Az emberek tudatosan elkezdtek odafigyelni arra, hogy mit esznek, hogyan esznek, és mennyit mozognak. Az ilyesféle magatartással ugyanis számos betegséget megelőzhetünk. A The Sun összeállított egy listát, amely az olyan hétköznapi ételeket veszi számba, amelyek kifejezetten egészségteleneknek számítanak. Sok közülük a magyar emberek kedvencei közé tartozik

Choosing,Healthy,Eating.,Cropped,Portrait,Of,Overweight,Man,Eat,Healthy
Központi kérdéssé vált, hogy mit eszünk – Fotó: Shutterstock

Az étkezés nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy mennyire tartjuk magunkat egészségesen. Számos betegség kialakulása megelőzhető a megfelelő étrenddel. Ha azonban hanyagok vagyunk és nem figyelünk erre, akkor könnyedén elhízhatunk, szívbetegség alakulhat ki, és cukorbetegekké válhatunk. 6 olyan ételt és italt mutatunk, amelyeket szinte mindennap fogyasztunk, ám nagyon egészségtelenek.

A kolbász magas telített zsírtartalmú étel, amely ráadásul sok sót és adalékanyagot tartalmaz. A kolbászban gazdag étrend a vastagbélrák kialakulásához vezethet.

A rántott csirke (és más rántott húsok) nagy népszerűségnek örvendenek hazánkban, és el sem lehet képzelni egy családi összejövetelt bundás barátunk nélkül. Tele van ugyanis telített zsírokkal, és nagyon sok sót tartalmaz, ezért növeli a szívbetegség kockázatát, és a vérnyomásunk is magasabb lesz. 

A rántott sajttal is ugyanez a helyzet. Imádjuk a rántott trappistát, a sült sajtgolyókat, a mozzarellarudakat stb. Ugyanakkor ezek is tele vannak telített zsírsavakkal és sóval, ezért a fenti okok miatt érdemes kerülni. 

A reggeli gabonapehelyről mindenki azt gondolja, hogy egészségek, holott a legtöbb tele van cukorral. Nem egészséges cukorsokkal indítani a napunkat. 

Gyümölcslé – sok szülő azt gondolja, hogy azzal jót tesz a gyerekének, ha gyümölcslevet ad neki, mert vitaminokban gazdag. Az igazság azonban az, hogy rendkívül sok cukrot tartalmaznak az ilyen italok, így igen kártékonyak. 

A kóla – nem meglepő módon – rendkívül káros, hiszen magas cukortartalma árt a szervezetünknek. Ha valamilyen összejövetel miatt muszáj szénsavas üdítőt innunk, akkor törekedjünk a cukormentes változatra. 





 





Ezeket olvastad már?
Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás