Ha ezt kipróbálod, mától csak így készíted a rántott húst!

Ha már unod a sima rántott húst, panírozd be fordítva.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.04.16.
Módosítva: 2023.04.16.
recept életmód Rántotthús

Isteni finom és sokkal különlegesebb lesz a rántott hús, ha fordítva panírozod be. Ugyanúgy készítsd elő a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát, csak fordítva fürdesd meg bennük a hússzeletet, mint szoktad: 

elsőnek jöhet a morzsa, utána a tojás, majd végül a liszt.

A mindmegette.hu egy olyan receptet mutat, amiben a hús mellé egy kis hagyma és mustáros szósz is került.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús/csirkemellből még finomabb!
  • 5 dl víz
  • 4 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál mustár
  • 5 dkg margarin
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 fej hagyma
  • zsemlemorzsa, liszt, tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Mosd át alaposan a húst, vágd szeletekre, majd klopfolás után sózd meg mindkét oldalon. Ezután panírozd be a szeleteket a morzsával kezdve, és a liszttel befejezve. Bő, forró olajban hirtelen süsd ki őket, ahogyan a hagyományos rántott húst.
  • A kisült hússzeleteket tedd egy mély tepsibe, a tetejükre szórd rá a karikákra vágott hagymát. 
  • A szószhoz keverd össze a vizet, a mustárt, a ketchupot és az ételízesítőt, majd add hozzá a margarint. Forrósítsd fel, és alapos keverés után öntsd az egészet a rántott húsokra.
  • Alufóliával fedd le a tepsit, és előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon süsd készre az egészet.
Fotó: Mindmegette

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás