RETRO RÁDIÓ

Újabb budapesti kerületekben csődöltek be az üzletek - Fotók!





Újabb kerületben találtunk rengeteg „lehúzott redőnyt”. A VI. és VII. kerület határvonalán húzódó korzón egymást érik a bezárt üzletek, amiknek némelyike úgy néz ki, mintha a tulajdonosa pánikszerűen hagyta volna el a korábban nagy reménnyel működtetett boltját.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.08.
VI. kerület VII. kerület IX. kerület pusztuló kerületek

A plázák után először a Covid jött, aztán az energiaválság – és mindennek a tetejébe a főváros és a balos kerületek a parkolást ellehetetlenítő, egyre nagyobb közlekedési káoszt okozó politikája… Egyre több kis üzlet kerül bajba Budapesten. Nem segít rajtuk, hogy a pesti belvárosi kerületekre fokozottan hatnak a balos városvezetés autósokat üldöző politikája: sok vevőt veszítenek a közlekedési káosz, a lehetetlen parkolás miatt. A hírhedt „Niedermüller-labirintus”, vagyis az összevissza egyirányúsított utcák miatt zsákutcává vált fél Belső-Erzsébetváros. A „forgalomcsillapítási mintaprojekt” eredménye nagyobb dugó, több füstöt okádó autó lett… Ez is nagyon sokat árt az környékbeli üzleteknek.

A két kerület határán lévő boltok közül sok már lehúzta a rolót Fotók: Metropol

Haldoklik az Üllői út: több tucat üzlet zárt be

Mint arról a múlt héten már beszámoltunk, sorozatban zárnak be a boltok az Üllői úton. Budapest baloldali vezetése, és a két érintett kerület (VIII. és IX.) szintén baloldali vezetése nem tesz semmit, csak ront a helyzeten intézkedéseivel. Józsefváros és Ferencváros az egyre nagyobb közlekedési káoszról és az egyre nagyobb koszról lett hírhedt az elmúlt években. „Én akkor is kiadnám, hogyha nem fizetnének bérleti díjat, mert legalább rendben tartják az üzleteket és nem romlik az állaga” – mondta lapunk videóriporterének az egyik olvasónk…

Nemrégiben az Üllői úton jártunk, ott sem rózsásabb a helyzet Fotó: Metropol

Nagykörút: 45 bezárt üzlet a Blahától a Borárosig

Egy évvel ezelőtt a biciklisáv miatt ellehetetlenített közlekedésű Nagykörútról mutattunk be siralmas látképet: ott is többek között a közlekedési káoszra és a parkolási helyzetre panaszkodtak a boltosok. A Blaha Lujza tértől elindulva egy sétával 45 lehúzott rolójú üzletet fotóztunk le a Boráros térig.





Ezeket olvastad már?
„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Most érkezett: robbanás történt Budapesten, egy ember nem élte túl a szörnyűséget

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Mentőhelikoptert riasztottak: buszbaleset történt, rengeteg a sérült

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás