Így május idusa után a tó már lassan felébred téli álmából, és néhány ember is van a strandokon, ám ez még nem a főszezon. Megnéztük, igazak-e azok a hírek, miszerint megfizethetetlenek lesznek az idei büféárak. Nos, mindez rémhírnek bizonyult, hiszen Siófokon már 800 forintért találtunk sima, míg 850-ért sajtos lángost. A büfék többsége még nincs nyitva és fürdőzőket is csak elvétve láttunk az alig 20 fokos vízben. Siófokon, a sportparkban még bántóan üresek a különféle sporteszközök. Minden bizonnyal egy hónap múlva már rengetegen lesznek itt.

Rémhíreknek tűnnek a hihetetlen árak a Balatonnál Fotó: Metropol/Keller Mátyás

A Siófoki Plázs korzójának egyik strandján néhány bátor strandoló már bemerészkedett a vízbe, amely a szeles időben visszahűlt 16-18 fokra. Ez pedig még messze van az ideális hőfoktól.

Néhányan már fürödtek is a 16-18 fokban Fotó: Metropol/Keller Mátyás

A Siófoki Plázson a palacsinta darabja 290 forint, a hekknek pedig 65 forint dekája.

A Siófoki Plázs korzójának egyik büféjében 800 forint a sima, 850 forint a sajtos, és 990 forint a sajtos-tejfölös lángos Fotó: Metropol/Keller Mátyás

A szántódi révnél is körbenéztünk kicsit, sok embert itt sem látni még.

Egy korsó sört 700 Ft, a halászlé ára 2000 Ft, bolognai spagettit 2200 Ft-ért kínálnak, míg egy adag sült kolbász ára 1800 Ft Fotó: Metropol/Keller Mátyás

A legtöbb szabadstrandon egyelőre a pünkösdi készülődés zajlik, a fűnyírók hangja tölti be az üres partot, hogy szép és rendezett környezet várja majd a szezon kezdetén idelátogatókat. A büfék többsége sincs még nyitva.