Hihetetlen, ezért kérnek váltságdíjat a csalók Soroksáron

Egy ismeretlen azt állította a kedvencét elvesztő édesanyának telefonon, hogy megtalálta a kutyáját. A csaló azonnal fenyegetőzni is kezdett, hogy ha nem kapja meg a kutyáért járó jutalmat kárt tesz az állatban. Ugyanezt a forgatókönyvet alkalmazták, ám ezúttal Soroksáron, de most elveszett macskákkal.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.10.22. 11:30
váltságdíj Soroksár eltűnt csaló

Felháborító és gerinctelen - legutóbb a Ripost számolt be arról az esetről, amikor a Fejér vármegyei Söréden egy családot megfenyegetett a csaló az eltűnt kutyájukkal. A három kisgyermeket nevelő L. Kriszta megosztotta az eltűnt házi kedvencük, Pindur fotóját a telefonszámával és azzal, hogy aggódva keresik és aki tud segítsen nekik. Az ismeretlen ezt használta ki. Úgy tűnik ez a csalási forma kezd elterjedni, ugyanis most Soroksáron történt egy kísértetiesen hasonló eset.

csaló
Pénzt kért az eltűnt kutyáért a csaló Fotó: Pexels(Képünk illusztráció)

A csalónak nincsenek erkölcsi gátjai 

Krisztáék abban bíztak, hogy ha közzé teszik a kis Pindur fotóját, akkor valaki felismerheti az eltűnt állatot és így újra hazakerülhet. Azonban a segítség helyett egy csaló telefonált az édesanyának, aki azonnal fenyegetőzni is kezdett. Az egyik reggel azzal hívták fel Krisztát, hogy megtalálták az eltűnt kutyát és érte követelik a jutalmat. 

 Én mondtam neki, hogy ilyenről szó se volt, és sajnos nem tudok neki fizetni, hiszen egyedül nevelem a gyerekeimet. Az felelte, hogy akkor ő kidobja a kutyát az útra, vagy bántani fogja… Ekkor eléggé bepánikoltam 

– mondta a lapnak Kriszta. Az asszony felajánlotta, hogy házhoz megy, kifizeti a férfit, majd elhozza a kutyát, de ebbe a csaló nem akart belemenni. 

Ragaszkodott az utaláshoz, így én utaltam neki. Aztán az még nem volt elég neki, még többet kért. Végül összesen 14.900 forintot szedett el tőlem.

A csaló ezek után letiltotta az édesanyát, ő pedig rájött, hogy átverés történt, ezért feljelentést tett. 

50 ezret kértek az eltűnt cicáért 

Elképesztő történetről számolt be egy nő az egyik soroksári Facebook-oldalon. Állítása szerint október 20-án felhívta egy férfi, aki azt állította, hogy nála van a család eltűnt macskája. 

Csaló
A végén már 50 ezer forintot kért volna az állatért cserébe Illusztráció: Pexels

Azt állította, nála van egy cica, amit a Szitás utcából vitt el és azt mondta nagyon hasonlít a miénkre. Bár neki nincs Facebookja és a kirakott plakátokat se látta

A csaló folytatta a meséjét, miszerint a „Nándi” nevű kollégája adta meg a nő telefonszámát, mivel látták, hogy keresik az állatot. 

Elmondása szerint ő nagy állatbarát, azonban a nála lévő cicát megnézni is csak úgy lehet, hogy egyáltalán a mi eltűnt cicánk, ha előtte átutalok neki 15 ezer forintot és majd utána megadja a címét… Azt mondja blokkokkal tudja igazolni mennyit költött a nála lévő cicára

- fejtette ki nő, aki arról i beszámolt, hogy kért az állatról fotót, de a férfi erre se volt hajlandó, mondván, hogy nyomógombos telefonja van csak.

„Először azt mondta, őt a pénz egyáltalán nem érdekli, majd azt, hogy nem akar úgy járni, mint 3 hónapja, amikor egy francia bulldogot talált és érte ment a gazdája és a gazda nemhogy a jutalmat nem adta oda a kutyáért cserébe, de megfenyegette őt... Természetesen mondtam neki, hogy adja meg a címét, azonnal odamegyek, 50 ezer forint készpénzzel és, ha a mi eltűnt cicánk, oda is adom a pénzt, ő pedig nekünk a cicát.” - fejtette ki a nő, aki azt is elárulta, hogy ekkor már azzal jött a "megtaláló", hogy neki nem kell az 50 ezer forint jutalom a cicáért, majd azt, hogy, ha átutalják neki az általa kért 15 ezer forintot és mégsem ez az elveszett cica, visszaadja, ha pedig a mégis az eltűnt macska van nála, akkor kéri a fennmaradó 35 ezer forintot.

Persze a csaló végül sehogy sem engedte, hogy megnézzék személyesen az állatot, így egyelőre nem derült ki, hogy valóban nála van-e az elveszett cica vagy sem, de vélhetően nem.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás