Vérlázító: babakellékekkel ver át édesanyákat ez a csaló

Az ismeretlen babakellékek képeit töltötte fel az internetre, amikre rengetegen jelentkeztek. Több tucat édesanyát vert át egy csaló nő a Facebookon. Az anyukák hajtóvadászatot indítottak ellene.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.15. 10:30
csaló tolvaj kismama

„Vadiúj babahinta! Ingyen adom!” - állt annak a csaló nőnek a hirdetésében a Facebookon, akit most már a legtöbb édesanya ismer. A nő J. Anett néven vált hírhedté, több tucatnyi embert vert már át. Az áldozatok most keresik azokat, akiket szintén megkárosított, hogy közösen feljelentést tudjanak tenni ellene.

csaló
Ezzel a hirdetéssel verte át az anyukákat a csaló / Fotó: Facebook

Borzasztó felháborító az eset! Engem is átvert ez a nő. Először a babahintás hirdetését láttam, ami miatt utaltam is neki pénz. Aztán, pedig vártam a postást, de az sosem érkezett meg az áruval. Az egyik anyuka kirakta a Facebookra ezt a hirdetést, akkor szembesültem vele, hogy rengeteg emberből csalt ki pénzt...

- mondta egy károsult.

A Metropol információi szerint a csaló nő általában ugyanazzal a módszerrel dolgozik: valószínűleg egy valóban élő hirdetésről lement egy fényképet, például babahintáról, babakameráról vagy kiságyról, amit aztán feltölt saját hirdetésként, ám ő nem pénzt kér a termékért, hanem ingyen odaadja annak, akinek szüksége van rá. Ő csak egy dologért szeretne pénzt kérni, és az a postaköltség, ami a legtöbb édesanyának szimpatikus volt, így azonnal utalták is az általában 4-5 ezer forintnyi összeget. Azonban nem volt túl eszes a csaló, ugyanis vélhetően a saját nevét használja, mert a számlázási adatok szintén erre a névre szólnak. Így a rendőrség könnyedén megtalálhatja. 

csaló
Amikor számon kérték a csalót, ő azt mondta, ne akadjon ki senki, beteg a gyereke / Fotó: Facebook

A poszt alatt az anyukák hajtóvadászatot indítottak a csaló ellen, céljuk, hogy minél többen jelentkezzenek, hogy feljelentést tudjanak tenni ellene.

Tőlem 4000 forintot kért, de a terméket természetesen nem küldte le. Sok kicsi sokra megy, ha többen tesznek feljelentést, hiába kisebb összegekről van szó, ugyanúgy megkeresik. Tehát ha van más is, aki szívesen csatlakozna a feljelentéshez, szóljon

 – írta ez egyik felháborodott anyuka. 

- Múltkor egy Legovonattal ugyanezt csinálta…. Én is bedőltem neki… 

- írta egy másik.

 Igen csaló… Egy babaágyat is ugyanígy hirdetett... Én rájöttem, közöltem is vele, hogy csaló, majd letiltott és mondta, hogy szemét alak vagyok, hogy ezt feltételezem róla. Nem utaltam neki, hála Istennek! Jelenteni kell, én sajnos már nem tudom, mert tiltott!

Egy másik édesanya is figyelmeztet:

Azért én megnézem, amikor írok valamire, ha gyanúsan olcsó. Egy ilyen pihenőszék százezres kategória... Már ott gyanús, hogy ingyen adja. És ahogy olvasom a kommenteket, majdnem minden, amiket felrakott, nem olcsó kategória. Még a hülyék sem adják ingyen ezeket. Fel kell jelenteni! 


 


 


 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás