Újabb pofátlan trükkel próbálkoznak a csalók Budapesten

Az eddigiek alapján sajnos sikeresnek tűnik a módszer. A csaló pénzzel távozott a tetthelyről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.11. 07:30
átverés telefon rendőrség Óbuda csaló

Egyre többfelé hallani arról, hogyan verik át az embereket magukat különféle szakembereknek kiadó csalók. A mostani, legújabb módszertől talán még a te hajad is égnek áll majd.

A csaló 20 ezer forinttal távozott a helyszínről / Fotó: MG / Metropol (Illusztráció)

Október 8-án kedden délelőtt több lakásba is becsengetett az a csaló, aki azt állította, hogy karbantartás miatt nagyjából reggeltől délelőtt 11 óráig nem lesz sem telefon, sem TV, sem internet a lakásokban.

Annyit mondott, hogy újra kell majd indítani a rendszert

- esett meg az egyik III. kerületi, óbudai idős asszonnyal, aki nem műszaki beállítottságú, így nyilvánvalóan nem ért az ilyesmihez.

Megkérdezte, hogy újra tudja-e indítani a rendszert vagy szüksége van-e segítségre

- mire az idős asszony sajnos beengedte őt, a szerelőnek kinéző illetőt, aki valamit matatni kezdett a routeren, majd mondta, hogy egy kártyára lesz szükség a telefon működéséhez. A csaló feltehetően arra alapozott, hogy egy ilyen idős személy leginkább a telefont használja, így akár még fizetne is érte, hogy működjön. Így is lett.

Azt mondta, ha kap 20 ezret, az utólag csak 3 ezer lesz, a többit visszautalják majd a számlájára. Ehhez fel is vette az adatokat és még egy elismervényt is adott a férfi

- állítólagos szakemberünk ezután azt ígérte az idős asszonynak, hogy kora délután visszamegy majd a kártyával, ami most ugyan nincs nála, de nemcsak visszajön, hanem a telefont is megszereli, hogy működjön.

Se a férfi nem jött vissza, se a telefon nem működött

Arról már ne is beszéljünk, hogy a csaló a saját szemüvege helyett az idős asszony olvasószemüvegét vitte magával a nagy sietségben. Információink szerint cikkünk megjelenéséig a rendőrségen nem tett bejelentést, feljelentést a család.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás