Újabb csalók garázdálkodnak, így verik át az embereket Pesterzsébeten!

Nappal, idősekhez becsengetve próbáltak pénzhez jutni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.09.
Módosítva: 2024.10.09.
csalók ereszcsatorna csengő idősek csatorna

A Metropol korábban többször beszámolt arról, hogy egyre többen próbálkoznak azzal, hogy különféle trükkökkel próbálják kicsalni védtelen, jóhiszemű emberek pénzét. Egy újabb esetről értesült lapunk, mely ezúttal sem a csalók, sokkal inkább a szemfüles szomszédok hatására hiúsulhatott meg.

csalók, Budapest, Pesterzsébet, eresz, csatorna, ereszcsatorna, tető, javítás, átverés,
Ennek a kereszteződésnek a közelében tűntek fel a csalók Fotó: Google Maps

Október 7-én, hétfőn délután Budapest XX. kerületében, Pesterzsébeten történt az eset, melyről egy aggódó szomszéd számolt be a kerületieknek, hogy figyeljenek oda egymásra, nehogy csalók áldozatává váljanak.

Két férfi próbált meg bejutni egy idős úrhoz, a tető megjavítása, esetleges vásárlás, eladás, egyebek címén

– hívta fel a figyelmet az aggódó édesanya, aki szerint mindegy volt a két gyanús alaknak, hogy hogyan, csak jussanak be az idős úrhoz.

Nagyon rámenősek voltak, de amiatt, hogy mi anyukák ketten is figyeltük őket, egy idő után feladták és inkább odébb álltak.

csalók, Budapest, Pesterzsébet, eresz, csatorna, ereszcsatorna, tető, javítás, átverés,
A képen látható csalók lettek gyanúsak a szomszédoknak Fotó: Olvasói fotó

A Köteles utca és a Pannónia utca kereszteződésétől nem messze mászkáló középkorú férfiak egy sötétkék kombival voltak, ami kapcsán úgy tudjuk, hogy a bejelentést is megtették az aggódó szomszédok.

A környéken korábban is próbálkoztak már csalók

Korábban több kerületben is előfordult hasonló eset, melyek között akadt olyan is, ahol több százezer forinttal rövidítettek meg valakit a magukat szakembereknek kiadó munkások. Többször megesett, hogy az ereszcsatornát, a tetőt vagy bármi egyebet akartak megjavítani, mely a végére nemcsak, hogy rosszabb állapotú lett, mint előtte, hanem jóval többe került, mint azt az elején hitték a tulajdonosok.

A szomszédos XIX. kerületben, Kispesten pedig már nyáron megesett, hogy az ereszt letépve próbálkoztak azok, akik később az általuk megrongált csatornát szerették volna olcsón megjavítani. Úgy tűnik, hogy egyesek továbbra is arra játszanak, hogy az idősek, akikhez becsengetnek, jóhiszeműen beengedik, esetleg felfogadják őket.

Az eset kapcsán megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, hogy valóban érkezett-e bejelentés a fent leírtakról. Kérdésünkre közölték: „az említett esettel kapcsolatban órákkal később tett bejelentést egy szemtanú. A XX–XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság adatgyűjtést folytat és visszatérően ellenőrzi a környéket. A rendőrség azt kéri, hogy aki gyanús esetet lát, haladéktalanul hívja a 112-t!”
 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás