Bádogosnak adták ki magukat, majd félmillió forintot csaltak ki egy pesterzsébeti férfitől

A férfi még csak nem is hívta őket, mégis ott-termettek. A tulaj ezután alig tudott szabadulni a csaló munkások hadától.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.29. 20:00
csatorna pesterzsébet ereszcsatorna Munkás csaló

Egyre gyakrabban hallani olyan átverésekről, amikor magukat szakembereknek kiadó csaló munkások szeretnének úgy pénzhez jutni, hogy azért nem dolgoztak meg. A mostani eset még ezek közül is kiemelkedik.

Munkás, alkalmazott, építkezés, eresz, ereszcsatorna, csatorna, csaló, csalók, tulaj, tulajdonos, XX. kerület, Pesterzsébet, Budapest, csaló munkás, csaló munkások,
A csaló munkások könnyedén hozzájutottak az 500 ezer forinthoz (Képünk illusztráció) Fotó: Unsplash

Az eset szeptember 19-én csütörtökön történt egy Budapest XX. kerületében, Pesterzsébeten élő férfival, aki (azt szeretné, hogy ne derüljön ki a neve, mert még mindig fél a csalóktól) elmondta: gyakorlatilag kirabolták, elvittek tőle félmillió forintot.

Épp itthon voltam, kint az udvaron, amikor erre jött két ember és ideszóltak, hogy látják, milyen csúnya az erkély felett a lambéria. Felajánlották, hogy mindenestül 15 ezer forintért akár most azonnal nekilátnak

– kezdte meg a történetét az a XX. kerületi férfi, akit több százezer forinttal rövidítettek meg a magukat szakembereknek kiadó csalók. A tulaj ugyanis úgy volt vele, hogy egy viszonylag kis részről van szó és bőven megéri az ár, amit a két munkás ajánlott neki, így hát beengedte őket. Ők ketten azonnal hoztak is egy létrát, majd néhány munkással kiegészülve elkezdték az előkészületeket.

A csaló munkások többször is nekifutottak a melónak

Egyszer csak észrevették, hogy lyukas a csatorna, amit én eddig észre sem vettem. Gondoltam csak értenek hozzá, csak tudják, hogy miket beszélnek

– folytatta a tulaj, akinek jött az újabb ajánlat a melósoktól.

Azt mondták, hogy 30 ezerért megcsinálják az egészet, amit én el is fogadtam, mert az jutott eszembe, hogy amúgy még az anyagköltséget sem fedezné

– tette hozzá a tulaj, akit azzal nyugtattak a munkások, hogy azért dolgoznak ilyen olcsón, mert más munkák megmaradt darabjait is felhasználnák. Nekik csak a meló kell, hogy dolgozhassanak – hitegették a tulajt, aki még ekkor sem találta gyanúsnak a helyzetet. Mivel a megbeszéltek szerint az anyagköltség, a munkadíj és minden egyéb is bele volt kalkulálva ebbe az összegbe, a tulaj még akkor sem fogott gyanút, amikor az egyébként épnek tűnő csatornarészeket kezdték el lebontani, jobban mondva letépni a melósok.

Szó szót, pénz pénzt követett

Az egyik akkor odajött, hogy kérje az előleget, ami 200 ezer forint. Kiderült, hogy eddig méterárról beszéltek és én odaadtam, ahogy kérték

– a tulajdonos ugyanis arra gondolt, hogy az esős ősz során nem szeretne ilyen problémákba ütközni. Mivel itt már kicsit gyanakodott, megnézte az interneten, hogy mennyi lenne az anyagköltség és amit ekkor látott, attól elkerekedett a szeme.

Nagyjából 20 ezer lett volna az anyagár, tőlem meg a tízszeresét elkérték előlegnek. Mondtam is az itt maradt munkásoknak, akik a társaikra vártak, hogy így már nem éri meg és inkább kérem vissza a pénzem.

Mivel a munkások jóval többen voltak, a tulaj ekkor egyik rokonát is felhívta, hogy menjen oda, mégse egyedül legyen ennyi munkással szemben, akik közül páran meglehetősen ijesztők voltak – a tulajdonos szerint.

Segítségre is szükség volt

Az unokatestvéremmel együtt a melósok is megérkeztek, még 3 autóval, vagyis jóval többen voltak nálunk, majd egy tucatnyian.

A hajthatatlan munkások végül a „főnökhöz” irányították a tulajt, aki 2 és fél millió forintot kért tőle a munka elvégzéséért.

Hogy mi van? Mégis hogyan képzeli?

– háborodott fel a tulaj, aki végül a munkások főnökével kellett hogy egyezségre jusson, aki eleinte még csak ott sem volt a helyszínen, hanem telefonon beszélt vele. A tulajdonos állítása szerint ezután szó szót követett, ami idő alatt őt többször is megfenyegette néhány munkás, aminek az lett a vége, hogy újabb 300 ezer forintot kellett adjon nekik azért a munkáért, amit el sem végeztek, hogy biztosan ne bántsák.

Ehhez már az idős édesanyám megtakarított pénzét is össze kellett szedjem és még így is csak nagy nehezen távoztak. Szóval összesen 500 ezer mínuszban vagyok, de legalább senki nem bántott

– jegyezte meg a tulaj, aki mindezt azért mesélte el, hogy másokkal ne történhessen hasonló. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás