„Erőszakos, levakarhatatlan” – egyre balhésabb csalók jelennek meg Budapesten





Számos módszert bevetettek már, de mindig van új a tarsolyukban.



Megosztás
Szerző: BGA
Létrehozva: 2023.02.27.
csaló szélhámos Óbuda régiség

Szinte naponta, kétnaponta beszámolunk olyan esetekről, amikor valamelyik fővárosi kerületben valamilyen csaló, szélhámos bukkan fel. Ők elsősorban az idős, kiszolgáltatott emberekre vadásznak, de a legtöbb lakásban szerencsére résen vannak a lakók. De ha a csaló agresszív, mint amire a napokban is volt példa, akkor csak fenyegetésre állnak tovább.

Man,Standing,At,The,Entrance,Of,The,House,Ringing,The
Van, amelyikük minden lakásba becsenget, mert nem lehet tudni, melyikben talál áldozatot a csaló – Képünk illusztráció – Fotó: Shutterstock

Elővették a régiségkereskedős trükköt

Az egyik III. kerületi csoportban jelent meg egy felhívás, amely szerint a városrész egyik utcájában régiségkereskedőnek adta ki magát valaki, hogy bejusson a lakásokba és jól szemügyre vegye azokat.

Felhívnám a figyelmet egy köpcös, micisapkás, simára borotvált, barna dzsekit viselő középkorú »úrra«, aki magát régiségkereskedőnek kiadva, a lakásokat hívatlanul, zaklató jelleggel végigcsengeti, és egy szórólapot osztogat

– kezdte írását Tibor. A férfi szerint a „kereskedő” addig normálisan viselkedik, amíg szépen beszélnek vele, s bár ő nem engedte be a lakásába, a férfi egy pillanat alatt befurakodott és már nézett is körbe a falakon.

Rögtön azt kérdezgette, hogy ez mi, az mi? Mindezt úgy, hogy ebbe egyáltalán nem egyeztem bele! Húszezres köteget lobogtat, hogy azonnal fizet, és nem igazán zavarja az sem, hogy semmit nem akartam neki eladni. Erőszakos, levakarhatatlan. Csak akkor húzta el a csíkot, amikor a telefonhoz léptem azzal, hogy hívom a zsarukat! Ekkor durcás lett, visszakérte a szórólapját és közölte, soha többé nem akar látni! Ez kölcsönös, mert én se őt: vigyázzon vele mindenki!

– fogalmazott a posztoló. A kommentekből kiderül, ez a trükk nem újkeletű, volt akit 10-15 éve találtak meg hasonlóval, és akkor is csak a határozott fellépéstől ijedtek meg a szélhámosok. Ám sajnos mégis vannak, akiket át tudnak verni.

A szomszéd nőt pár hete 7 ezerrel vágta át egy kéregető csaló sz*r. Ez is Óbudán történt. Vigyázzatok!

– figyelmeztetett egy hozzászóló.

Ezzel a szórólappal járkál az óbudai régiséges csaló
„Azonal, készpénzért... Mindeféle órát”: Nem, ezeket nem mi írtuk így, hanem a szélhámos, aki az óbudaiakat zaklatja – Fotó: Facebook

Bármit, bárhol bevetnek, csak hogy pénzhez jussanak

Nemrégiben a XIII. kerületben egy állítólagos villanyóra-leolvasó csengette fel a lakásokat úgy, hogy a szolgáltató senkit sem tájékoztatott arról, hogy valóban leolvasási időszak van-e az érintett utcákban.

Megjelent nálunk egy magát E.ON-osnak valló férfi. Mindenhová becsöngetett, ami azért volt furcsa, mert más szolgáltatóhoz tartozunk, ők pedig nem közölték semmilyen platformon, hogy leolvasás lesz. Lógott valami kártyaféle a nyakában, de többszöri kérésre sem mutatta meg

– mesélte egy ott lakó lapunknak. Előtte Kispesten ereszcsatorna-tisztítók jártak, és mire kiment a ház tulajdonosa, már a falnak volt támasztva a létra, hogy kitakarítsák – valójában tönkretegyék – a csatornát. Korábban Krisztina mesélt arról, hogy a XV. kerületben „ablakosok” csengettek be hozzá, és miközben arról érdeklődtek, ki a ház tulajdonosa, az egyik munkás lábbal tessékelte odébb a kutyáját, majd köpködések és káromkodások közepette intették nyugalomra a nőt („húzzál vissza”), majd távoztak. A II. kerületben csatornásnak adta ki magát két, rossz arcú férfi. Erről Szonja beszélt a Metropolnak.

Két alacsony, testes, 40–50 év közötti, rossz arcú férfi érkezett, akik arra hivatkoztak, hogy valamilyen lerakódás van a környéken. Koszos láthatósági kabátban voltak, ráadásul különböző kabát volt rajtuk, de azokon semmilyen felirat vagy céglogó nem szerepelt, emellett nem tudták magukat igazolni, nem volt náluk a csatornázási művektől származó igazolvány

– mondta a nő. Később kiderült, az egyik férfi ellen körözés volt kiadva, így őt előállították a kerületi rendőrkapitányságra.





 





Ezeket olvastad már?
Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Visszakerült eredeti helyére a titkokat őrző vízivárosi szobor – archív fotókkal

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás