Riadót fújtak: csalók járják a II. kerületet, ezzel a trükkel próbálnak bejutni a házakba

Az egyik kerületi lakos figyelmeztette lakótársait, mire figyeljenek, ha illetéktelenek csengetnek be.



Megosztás
Szerző: BGA
Létrehozva: 2023.02.09.
II. kerület csalók Fővárosi Csatornázási Művek II. kerület

Régi, bevált, szakállas trükkel zargatta fel a II. kerület lakóit két szélhámos kedden. A férfiak a csatornázási művek munkatársainak adták ki magukat, ám amikor az egyik kerületi lakó el akarta kérni az igazolványukat, akkor kilógott az a bizonyos lóláb.

Man,Standing,At,The,Entrance,Of,The,House,Ringing,The
Lerakódásra hivatkozott két férfi, amikor a budai házakat járták Fotó: Shutterstock

Az egyik lakó, Szonja házába is becsengettek a „csatornások”. Ő a Metropolnak mesélte el, mi történt pontosan.

„Délelőtt 11 óra lehetett, amikor jöttek volna hozzánk. A férjem beszélt velük, mert épp akkor ért haza” – kezdte portálunknak Szonja.

Két alacsony, testes, 40–50 év közötti, rosszarcú férfi érkezett, akik azt állították, a csatornázási művektől jöttek, és arra hivatkoztak, hogy valamilyen lerakódás van a környéken

– folytatta a történetet a nő. A csalók nem tudni, mit gondoltak az akciójukról, mert Szonja elmondása szerint közel sem volt bizalomgerjesztő a kinézetük.

Koszos, láthatósági kabátban voltak, ráadásul különböző kabát volt rajtuk, de azokon semmilyen felirat vagy céglogó nem szerepelt.

A Fővárosi Csatornázási Művek munkatársainak adta ki magát a két rosszarcú férfi, ám hamar megbuktatták őket a lakosok Fotó: Metropol

A csalók természetesen díj ellenében tisztították volna ki a lefolyót, ám a sztori innentől erősen sántítani kezdett.

Egyrészt, valamilyen különleges robotra hivatkoztak, ami látja a csatornában a lerakódásokat, másrészt a férjem kérésére nem tudták magukat igazolni, nem volt náluk a csatornázási művektől származó igazolvány. Ekkor már nem voltak olyan lelkesek

– szögezte le Szonja. A lelkesedés elvesztése után a két férfi rövidesen tovább állt, és a soron következő lakásokba csengettek be.

Lapunk megkérdezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is az esetről, akik kérdésünkre azt írták: hozzájuk bejelentés nem érkezett, ám egy Facebook-bejegyzés miatt hivatalból ellenőrzést tartottak a II. kerületi kapitányság munkatársai. Úgy fogalmaztak, „az ellenőrzés során bűncselekmény gyanúját nem észlelték”

A Metropol úgy tudja, a csalók még ma is járták a kerületet, és egy autóban igazoltatták őket a rendőrök. Kiderült,

a két férfi közül az egyiket körözték, így őt előállították a kerületi kapitányságra.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás