Németül beszélő tolvaj szedi nyugdíjas áldozatait Óbudán

A legvédtelenebbek állnak a tolvaj célkeresztjében.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.27.
III. kerület tolvaj Nyugdíjasokat vertek át átverés

Megrázó történetről számolt be egy óbudai lakos, a III. kerület legnagyobb Facebook-csoportjában. Julcsi figyelmeztette nyugdíjastársait, hogy egy tolvaj vadászik a szépkorúak pénztárcájának tartalmára, ezért figyeljenek oda, hogyha valaki németül kérne tőlük pénzfelváltás miatt aprót.

A pénztárcákba nyúlva lopja el a papírpénzt, amíg az áldozat aprót keres felváltani a „német” turista pénzét Fotó: Markovics Gábor

„Vigyázzon mindenki, a III. kerület Szőlő utcában egy jól öltözött, németül beszélő fiatalember kér segítséget, hogy 200 forintot váltson fel neki az ember. Eközben azonban kilopja a tárcából a pénzt. Én sajnos bedőltem neki. Amíg keresgéltem az aprót, ő benyúlt a tárcámba, hogy megmutassa, hogy nagyon apró kell neki. Valószínűleg eközben veszi ki a papírpénzt. Nagyon ügyes, az 5000 forintosom bánta. Az ezres azonban nem kellett neki” – számolt be tapasztalatairól Julcsi. Beszámolója szerint az eset szerda délelőtt 11 körül történt. Még undorítóbbá teszi a gaztettet, hogy a tolvaj egy járókerettel mozgó, 80 éves hölgyet fosztott ki. 

A III. kerületben több hasonló esetről is beszámoltunk már, amikor nyugdíjasokat akartak csalók, vagy éppen tolvajok átverni. Voltak már kamuszakemberek, és álmunkások, úgy tűnik most már hamis turisták is.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás