Be ne dőlj! Babakellékek után ezzel verik át a gyanútlanokat a csalók Veresegyházán és környékén

Korábban babakellékekkel, most pedig kerti bútorral próbálkozik becsapni az embereket egy ismeretlen. A csaló arra kéri fizessék ki a bútor felét, amiért cserébe ő még a szállítási költséget is vállalja.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.10.21. 10:30
csaló hirdetés áldozat

Korábban a Metropol írt arról a csalóról, aki egy babahinta fényképét használva több tucat kismamát ver tát a Facebookon. A csaló nő, azt állította, hogy ingyen odaadja a babakelléket, csak a szállítási költséget térítsék meg neki. Mivel egy nagyon jól fényképezett, drága, mutatós holmiról volt szó, hihetőnek tűnő szöveggel, ezért az anyukák többsége nagyon megörült az ajánlatnak és kérdés nélkül utalt a nő számlájára 4-5 ezer forintokat, ám végül a babahintát egyikük sem kapta meg. Úgy tűnik felbukkant egy újabb csaló, ő már sokkal több pénzt kér az áldozatától…

csaló
A csaló több hirdeést is készített, más-más összegekkel Fotó: Facebook /olvasói

Új termékkel próbálkozott a csaló 

Eladóvá vált, használt de tökéletes állapotban lévő kerti rattan garnitúránk! Leginkább költözés miatt! Eső nem érte! Napfénytől védve volt! Hibátlan teljes mértékben! Tartozékok: minden, ami a képen látható. Szállítás vagy futár megoldható! Személyesen azonnal vihető! 41 ezer forint

 – írta hirdetésében a csaló. Elsőre többen is reagáltak a posztjára, akik megvásárolták volna a bútort, azonban szinte azonnal problémába ütköztek. Amikor valaki ráharap az üzletre, akkor a csaló elmondja, hogy ha átutalod az összeg felét, akkor ő még a postaköltséget is állja. Ám, ha mégis élőben vennéd át a bútort, akkor hirtelen véget ér a beszélgetés. Letiltja a fiókot a csaló.

Én is meg akartam venni a bútort, mert a képen szép állapotban volt. Amikor írtam neki, mondta, hogy rendben van minden, költözés miatt adják el. A fotójukon ketten szerepelnek egy párként, így nekem ez sem volt gyanús. 

– kezdte Anett, aki elmondta, hogy ezután viszont gyanakvóvá vált:

„Aztán mondta, hogy megoldható a szállítás, aminek a költségét még ki is fizeti, de előtte utaljam át neki a bútor összegének a felét. Mondtam neki, hogy én nem tudok interneten keresztül utalni és, hogy elmegyünk érte személyesen. Megoldjuk mi a szállítást. Erre letiltott…. Később láttam csak meg a posztot róla, hogy másokat is átvert.

– tudatta az éber nő, aki amikor megosztották Facebookon a csaló hirdetését többen is reagáltak rá, akiktől szintén ki szerette volna csalni a pénzüket.

A csalók előbb ellopják, aztán visszaélnek a telefonszámoddal - légy óvatos!
A csaló azt akarta utaljanak neki előre Fotó: sergey kolesnikov / Képünk illusztráció: Shutterstock

Nekem azt írta, hogy ha el is megyek érte előtte foglalózzam le, és akkor nem árulja tovább!

 - írta az egyik kommentelő.

 Nagyon átlátszó hirdetés…. Rákattintasz a profiljára, lecsekkolod… És lám-lám, zsír új profil. Azonnal gondolhatod, hogy kamu…

 - írta egy másik.

Javasoljuk, hogy ha téged is sikerült átvernie a csalónak, tegyél feljelentést a rendőrségen! Emellett azt is, hogy ne higgy az ilyen kedvező felajánlásoknak, vagy ha mégis nézd meg a hirdető profilját, informálódj előtte. Ha előre kell fizetni az mindig gyanús, ha nem lehet személyesen átvenni szintén. Ne hagyd magad átverni!

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás