Mi értelme van ennek? Szakadó esőben is üzemeltek a párakapuk Budapesten

Szakadó eső, 14 fok és rendíthetetlenül üzemel a párakapu a Széll Kálmán téren. Az járókelők értetlenül állnak a jelenség előtt, mert a hőségriadó idején keresniük kellett a városban olyan helyet, ahol lehetőség nyílt a hűsölésre.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.13.
párakapu eső Abszurd Széll Kálmán tér

A párakapu rendíthetetlenül üzemel, annak ellenére, hogy az utóbbi napokban 180 fokos fordulatot vett az időjárás. A forró nyárból egyik napról a másikba léptünk bele a hűvös esős őszbe. A meteorológusok előre jelezték a radikális változást, de erről a főváros vezetése nem vett tudomást. Szakadó eső, és mindössze 14 fok fogadja ma az utcára kilépő embereket. Azonban, a jó hír, ha ez valakinek még mindig túl meleg lenne, akkor van lehetősége lehűteni magát, hiszen a Széll Kálmán téren üzemel a párakapu az arra járók nem kis meglepetésére. A hűsítő oázisa a földből tör elő, és gőzölgő párája szinte az egész teret beborítja.

A szakadó eső és hideg ellenére üzemel a párakapu a Széll Kálmán téren

A nyári pokoli hőségben Budapest utcáit járva épp az ellenkezőjét lehetett tapasztalni. Akkor leginkább a belvárosban állították fel a felfrissülést jelentő párakapukat, amik azonban csak néha vagy egyáltalán nem üzemeltek.

Bezzeg nyáron a hőségriadó idején nem volt ilyen rózsás a helyzet. A városban a felállított párakapuk egy része még a 40 fok feletti hőségben sem működött, így az ájulás szélén álló járókelőknek lehetősége sem volt lehűteni magát.

– mondta el a Metropolnak Klára, aki értetlenül nézi a szakadó esőben üzemelő párakaput.

A szakadó eső és hideg ellenére üzemel a párakapu a Széll Kálmán téren
Abszurd látványt nyújt a Széll Kálmán tér Fotó: Faludi Koppány

Az előrejelzést nézve a jövő héten sem lesz különösebb változás az időjárásban, és a hőmérő higanyszála sem fog 23 fok felé kúszni, így kíváncsian várjuk meddig fog működni a párakapu a Széll Kálmán téren. A BKK megkeresésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy nem ők üzemeltetik a szökőkutat, ami párakapuként is funkcionál a Széll Kálmán téren. 

Az abszurd helyzet még Szentkirályi Alexandrának is feltűnt, aki a közösségi oldalán képet tett közzé róla.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás