Nagy veszélyben a szívbetegek: nem árt felkészülni arra, ami jön!

Drasztikus fordulatot vesz az időjárás péntektől: nemcsak fázni fogunk, hanem az egészségünk is veszélybe kerülhet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.12.
lehűlés meteogyógyász hőmérséklet időjárás előrejelzés

Időben fel kell készülnünk a drasztikus időjárás változásra, melyből szeptember közepén sem lesz hiány. Múlt vasárnap, szeptember 8-án még kánikula volt az ország nagy részén, ezzel szemben a mostani hét közepére, szeptember 12-ére néhol már annak is örülhetünk, ha a nappali hőmérséklet eléri a 10-15 fokot. Mutatjuk, mi érkezik!

időjárás, előrejelzés, lehűlés, ősz, hőmérséklet, nappal, éjszaka,
A meteogyógyász szerint is bezuhan a hőmérséklet, ami jelzi az ősz közeledtét Fotó: Köpönyeg

Egy kettős fronti hatás érkezik meg csütörtökön nyugatról, mely lassan kelet felé haladva drasztikusan megváltoztatja az időjárást

– hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. Majd hozzátette: „Keleten még a csütörtöki napon is megmarad egy kegyelmi időjárás, arrafelé még később kezd el lehűlni a levegő, mint az ország más részein. A nyugati területeken a mediterrán ciklon csapadékzónája jelenik meg, egyre inkább fényszegény, csapadékos, szeles, hideg időt hozva magával.”

A meteogyógyász szerint a következő pár napban az sem kizárt, hogy a nappali hőmérséklet 10 fok körül alakul, ami az erős széllel párosulva meglehetősen érzékenyen érinti majd a hőérzetünket.

Át kell állni az őszi üzemmódra!

– jegyezte meg dr. Pintér Ferenc, miközben arról beszélt, hogy a kettős fronttal együtt a panaszok hada is megérkezik: gyakori lesz a vérnyomás ingadozása, az alvásprobléma, az immunrendszer legyengülése, nő a megfázás veszélye, gyakorivá válnak az ízületes és kopásos panaszok, a keringési problémák mellett a szorongásos és pánikszerű állapotok is egyre gyakrabban alakulnak ki.

Amikor ilyen mértékben bezuhan a hőmérséklet, arra is oda kell figyeljünk, hogy mikor szellőztetünk.

A szakember szerint, ha megfelelően választjuk meg a szellőztetések időpontját és időtartamát, azzal kitolhatjuk a fűtésszezont, mellyel sok pénzt takaríthatunk meg. Így most érdemes odafigyelni az apróságokra is, hiszen pár nap alatt váltunk át a forró nyárból a hideg őszbe.

A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken sokfelé várható jelentős mennyiségű eső, elsősorban a Dunától keletre és délen záporok, zivatarok alakulnak ki. Késő délután dél felől csökkenhet a csapadékhajlam. Szeles idő várható, az északnyugati szelet a Dunántúlon többfelé viharos lökések kísérhetik. Napközben ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: a Dunántúlon mindössze 9-16, a Duna-Tisza közén és északon 17-23, keleten 24-29 fok valószínű.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás