Kegyetlen kánikula: brutális dolgokra képes az elhúzódó hőhullám

Nem fogod elhinni, mikre figyelmeztet a meteogyógyász a stresszel kapcsolatban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.03.
Módosítva: 2024.09.03.
stressz fáradtság meteogyógyász tanévkezdés hőhullám

Az egyre súlyosbodó hőhullámban különösen veszélyes extra terhelések fenyegetnek, melyek között olyanok is akadnak, amire az emberek többsége talán nem is számít. Jöjjenek a részletek!

Továbbra sem enyhül a hőhullám okozta terhelés mértéke (Fotó: Köpönyeg)

Miközben a hőhullám töretlenül folytatódik és napról napra kritikus terhelést ró a már eleve leterhelt, kifáradt szervezetre, mely egyre kevésbé tud megbirkózni a kihívásokkal, alaposan megnő a stresszterhelés is

– figyelmeztet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója szeptember első teljes hete kapcsán. Az idei tanév kezdetével nem pusztán az iskola, a megváltozott forgalom és közlekedés, valamint a pihenés kevesebb lehetősége nehezíti a mindennapokat. A szeptemberi kihívások széles spektruma egyszerre jelentkezik, holott még tart a kánikula és jóval melegebb van, mint ilyenkor szokott.

A különféle hatások miatt az ember környezete is egyre stresszesebb, ami tovább rontja az egyéni stressztűrés határát. A stressz pedig fokozza az időjárás-érzékenységet, szorongásos, pánikszerű tüneteket okozhat.

Olyanok is vannak, akik emiatt egészségügyi ellátásra szorulnak

– jegyezte meg a meteogyógyász, majd hozzátette:

Az erős stressz hatására csökken az energiaszintünk és egyre terheltebb a keringési rendszerünk.

Mindezek következtében a héten sokan elérhetik a kritikus határt, azaz gyakorivá válik a szorongás, a pánik, az aritmia, a vérnyomás ingadozása, és fokozódhat az időjárás-érzékenység is.

A Köpönyeg előrejelzése szerint szeptember 4-én szerdán forró, napos időjárás várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék továbbra sem valószínű. Helyenként élénk lehet a keleties szél. A csúcshőmérséklet ismét eléri a 32-37 fokot, ami a következő pár napra is igaz.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás