Pusztító hírt közölt a meteogyógyász: eddig tart ki a hőség

A hőguta és a hőkifáradás csak a pokoli hét kezdete...



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.02.
Módosítva: 2024.09.02.
ősz iskolakezdés meteogyógyász kánikula előrejelzés

Az elmúlt hetekben már sejthető volt, hogy az idei nyár hosszabb lesz, mint általában. Most pedig már az is egyértelmű, hogy a helyzet sokkal rosszabb, mint azt korábban vártuk.

Pokoli kánikula vár ránk a héten és hol van még a vége! (Fotó: Köpönyeg.hu)

Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója korábban felhívta a figyelmet, hogy a hőhullám, amit most is érzünk, szinte végeláthatatlan lesz. Úgy tűnik, hogy igaza lett, hiszen most is annak hatásaitól kell tartanunk.

Az előrejelzések szerint szeptember végéig kitart a hőhullám, melynek mértéke ugyan csökkenhet, de még akkor is jóval melegebb lesz, mint az ilyenkor megszokott lenne

– árulta el a meteogyógyász. Nem csoda, ha egészen szeptember 5-éig, csütörtökig másodfokú hőségriasztást rendeltek el.

A folyamatos hőterhelés már csak azért is gyötri a szervezetünket, mert nincs lehetőségünk a felfrissülésre. Ehhez jön hozzá a szeptember 2., az új tanév kezdete, mely rengeteg pluszterhet ró a szervezetünkre.

Az iskolakezdés, az intenzív munka, a közlekedés megváltozása, a programok, a napi rutin átalakulása mind megnehezíti a szervezetünk regenerálódását.

Ha tartósan a tűző napon vagy, hosszasan tartó, megterhelő munkát végzel, sokáig vagy meleg helyen, azzal növeled a hőkifáradás és a hőguta kialakulásának esélyét, ami veszélyes. Bár ritkán halálos, de komoly szervi károsodást okozhat

– tette hozzá dr. Pintér Ferenc meteogyógyász. A következő pár napban tehát kiemelten fontos, hogy minden tőled telhetőt megtegyél azért, hogy a szervezeted ki tudja pihenni magát és alkalmazkodni tudjon a rázúduló nehézségekhez.

Pintér Ferenc
Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász szerint nehéz napok elé nézünk (Fotó: VT / Metropol)

A Köpönyeg előrejelzése szerint szeptember 3-án kedden sem jön változás, marad a szeptemberi kánikula. Napos idő várható, zápor, zivatar előfordulásának szinte nulla az esélye. A nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között alakul, ami minden bizonnyal megterhelő lesz a tanév második napján.

Szerdán forró, napos időjárás jön kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék az ország nagy részén továbbra sem várható. Helyenként élénk lehet a keleties szél. A csúcshőmérséklet ismét eléri a 32-37 fokot.

Csütörtökön továbbra is napos idő várható, helyenként gomoly- és fátyolfelhők megjelenésével. Csapadékra egyáltalán nem kell számítani. Néhol élénkebbé válhat az északkeleti, keleti szél. A hajnali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul. A nappali csúcsértékek 31 és 37 fok között várhatók.

Szeptember 6-án, pénteken napos, száraz időre számíthatunk, gomoly- és fátyolfelhőkkel az égen. Helyenként már előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar. A hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul, így csak kissé enyhül a csúcshőmérséklet a korábbi rekkenő hőséghez képest.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás