Újabb hőhullám keseríti meg a napjaid, mutatjuk, meddig

Nem fogod elhinni, milyen borzalmakat tartogat az időjárás, a mostaninál még rosszabb is lehet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.29.
hőség időjárás kánikula nyár hőhullám

Hiába találkozhattál országszerte elszórtan záporokkal, zivatarokkal, sajnos továbbra sem olyan irányban halad az időjárás, mint azt szeretnéd. A nyár végi kánikula ráadásul nemcsak nem enyhül, de még napokon át tart, mutatjuk, hogy meddig.

A Köpönyeg előrejelzése szerint szeptember első napjaiban sem enyhül az idő Fotó: Köpönyeg

Tragikusan alakul ez a szörnyűséges hőhullám, amit fontos, hogy mind komolyan vegyünk. Az előrejelzések szerint elképesztő dolgokat tartogat a hőhullám még azok számára is, akik azt gondolják, hogy az átlagosnál jobban bírják a meleget

– mondta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója az augusztus végi időjárás kapcsán. A meteogyógyász szerint előbb vagy utóbb minden ember életét érinteni fogja a napokban tapasztalható hőhullám, mely szerdától egészen szeptember elejéig velünk lesz. A közérzet és az életminőség szempontjából is egyre több és egyre komolyabb nehézséggel kell számolnunk.

Szeptember elején sem látszódik ennek a vége, sőt az sem kizárt, hogy erősödni fog

– hívta fel a figyelmet a szakember. Arról nem is beszélve, hogy egyre gyakrabban fordul elő, hogy az átlaghőmérséklet magas, valamint a hajnali órákban mért értékekről is ugyanez mondható el. Így már éjjel sem tudunk kellő mértékben felfrissülni.

Jóval 20 fok feletti hőmérsékletek lesznek a hajnali, leghidegebb órákban. Az alvásminőség akár a klíma vagy a ventilátor használata mellett is jelentősen leromlik

– jegyezte meg dr. Pintér Ferenc. A keringési rendszer terheltsége, a szív- és légzőszervi problémák, a fejfájások, a vérnyomás ingadozása csupán néhány olyan tünet, ami a szervezet túlterheltségét vetíti elő és egyre inkább jelentkezik majd.

A parlagfű sem könnyít a helyzeteden

Nem beszélve arról, hogy a parlagfű pollenkoncentrációja tovább emelkedik, sokfelé magas-nagyon magas szinten van jelen, de a keleti országrészben az extrém magas szintet is elérheti. A csalánfélék pollenjei közepes szinten vannak jelen a levegőben. A kenderfélék pollenkoncentrációja közepes-magas, az ürömé és a libatopféléké alacsony-közepes szintet ér el. A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma a magas tartományban alakul.

A Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön sok napsütésre van kilátás, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg zápor, esetleg gyenge zivatar. Az északnyugati tájak kivételével többfelé élénk marad az északkeleti szél. Délután 31-36 fokot mutathatnak a hőmérők.

Az AccuWeather előrejelzése szerint a 20 fok feletti éjszakai és a 30 fok feletti nappali hőmérséklet egészen szeptember első teljes hétvégéjéig eltarthat.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás