Nem bírod a kánikulát? Rossz hírünk van, mert a parlagfű is támad!

Mutatjuk, kik lesznek azok, akiknek az életét alaposan megkeserítik a következő napok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.30.
előrejelzés lehűlés meteogyógyász időjárás kánikula

A rövid ideig tartó lehűlés hatásait nem egyformán lehetett tapasztalni az ország különböző területein. Egyes településeken végre kellemes volt a levegő, míg másutt alig 1-2 fokkal volt hidegebb, mint korábban. A szakember most azt is elárulta, mi vár ránk ezután.

időjárás, előrejelzés, lehűlés, kánikula, melegedés,
A rövid lehűlés után ismét melegedés várható Fotó: Köpönyeg

Egy ránk húzódó anticiklon fogja meghatározni a keddi és a következő néhány nap időjárását

- mondta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, majd hozzátette: „Már hétfőn is közelítettük a 30 fokot, kedden pedig már a hétfőinél is melegebb idő várható. Az igazi hőhullám azonban csak a következő napokban tér vissza Magyarországra”. A mostani időszak ezek ellenére még mindig egészen kedvező lesz, bár a magasban zajló melegedés az arra érzékenyek esetében melegfront jellegű tüneteket okozhat.

A nagy napi hőingást is megérezzük, de ennek ellenére kedvező strandidőnk lesz

- fejtette ki a szakember, aki a ránk váró tüneteket is felsorolta: „A fejfájáson kívül előfordulhat, hogy energiátlanok, figyelmetlenebbek leszünk, erősödnek majd a gyulladásos folyamatok, a hőingás pedig a keringési rendszert is megterheli, hat továbbá a vérnyomásra, ami miatt rosszullétek várhatók”.

A meteogyógyász szerint jobb, ha kerüljük a napot és felkészülünk rá, hogy a következő napokban 30-35 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Dr. Pintér Ferenc ezen kívül arra is figyelmeztetett, hogy manapság sokkal több az időjárás változásaira érzékeny ember, mint 5-10 évvel korábban, aminek az időjárás szélsőséges változása is az oka.

A parlagfűtől is tartanunk kell

A parlagfű pollenkoncentrációja országosan az alacsony-közepes tartományban van jelen, de helyenként már magas szintet is regisztráltak. Az előrejelzések alapján a következő napokban már az ország több területén elérheti a magas koncentrációt is.

A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék, az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja sokfelé alacsony, helyenként közepes szintet ér el. A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma a nagyon magas tartományban alakulhat.

A Köpönyeg előrejelzése szerint szerdán is marad a zavartalan napsütés, és újra melegedni kezd az idő: ezen a napon már 29 és 34 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a hajnal azonban még mindenhol felfrissülést hoz. A délies szél nyugaton, északnyugaton helyenként élénk lehet.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás