Rossz hír: most aztán már tényleg retteghetünk az időjárástól

A kánikula csupán a kezdete lesz annak a szinte megszámlálhatatlan gondnak, mellyel szembe kell nézzünk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.27.
Módosítva: 2024.08.27.
kánikula meteogyógyász páratartalom fülledtség időjárás

Bár a térségtől északra elvonul egy front, sajnos annak csupán negatív hatásaival találkozhatunk. Így az eddig érezhető kánikula okozta nehézségek köre olyan dolgokkal egészül ki, ami az emberek nagy részének tönkreteszi a mindennapjait.

időjárás, előrejelzés, kánikula, hőség, meleg, nyár, augusztus
Augusztus utolsó napjaiban sem enyhül jelentősen az idő Fotó: Köpönyeg

Bár jó lett volna a hidegfront okozta lehűlés, ebben nem lesz részünk. Az ország nagy részén marad a kánikula, néhol legfeljebb 1-2 fokos lehűlés lehet, de ez is csak elszórtan

– mondta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. Az ország északi részén előfordulhat ugyan minimális változás, viharokra, viharos erejű széllökésekre, záporokra, zivatarokra is számíthatunk, de ez csupán arra lesz jó, hogy fülledtté, párássá tegye a levegőt.

„A tőlünk északra elvonuló front előbb egy hidegfronti, majd egy melegfronti szakasza halad el, amit az arra érzékenyek megérezhetnek. Több kellemetlenséggel is jár majd mindez, arról nem is beszélve, hogy a hőmérséklet alig változik” – jegyezte meg a meteogyógyász, aki szerint a meleg időjárás okozta panaszok mellé így több mindent is felírhatunk.

A magas hőterhelés, az ingadozó vérnyomás, a fejfájások széles skálája, a szívproblémák, a légzési nehézségek, az alvás minőségének és mennyiségének romlása, a bizonytalanságérzet, a szorongásos panaszok, a pánikszerű reakciók lesznek jellemzők sok embernél, akár egészen egészséges fiatalok esetében is

– hangsúlyozta a szakember az augusztus 27-ei, keddi időjárás kapcsán.

A Köpönyeg előrejelzése szerint szerdán a napsütésé lesz a főszerep, az ország nagy részén nem várható csapadék, legfeljebb a Dunántúlon lehet egy-egy futó zápor. Már a hajnali órákban 15–22, délután pedig 30–36 fok várható. Az északkeleti szél főként a Dunától keletre lehet élénk.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás