Árvíz így játszott a Kolodko-szobrokkal - Fotók

Ámulattal tölt egy budapesti férfit, milyen ereje van a Dunának, amikor elönti a víz a pesti rakpartot. Az árvíz idején Kelemen Zsolt a nyakába vette fővárost, és a híres Kolodko-szobrokat kémlelte.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.09.22.
Árvíz 2024 árvíz Kolodko Mihály duna

Gőzerővel védekezik az ország a Duna, azaz annak áradása ellen. Az árvíz szombaton, szeptember 21-én tetőzött Budapesten, a fővárosban pedig rengetegen keltek útra, hogy megcsodálják a természet erejét. Egy budapesti férfi katasztrófaturistaként vette nyakába a várost, és különleges fotókat lőtt a híres Kolodko-szobrokról és a víz játékáról.

árvíz
Az árvíz miatt a Kolodko-hajó is csaknem úszni kezdett / Fotó: Kelemen Zsolt

Elnyeli a szobrokat az árvíz

Rengetegen ember volt szombaton (szeptember 21.) a pesti és a budai rakpartokon, hogy közelről is lássák, hogyan tetőzött az árvíz. Katasztrófaturisták ezrei lepték el dunai partokat, akik között volt Zsolt is. Míg mások úgy mérték az árvíz szintjének emelkedését, hogy a rakpart kőfalait szemlélték, addig Zsolt egy sajátos módszert eszelt ki: neki a híres budapesti Kolodko-szobrok voltak a viszonyításai alapjai!

Igazából azt nem tudom mi fogja ezeket a helyén, mert párat már elloptak és azt hittem ezeket idővel szintén elmossa a víz, mert szétázik a ragasztó vagy akármi, ami rögzíti. Nekem majd akkor lesz ez még érdekes, hogy ha mondjuk visszamegyek a Trabanthoz, amikor levonult az ár és megnézem meddig ért a víz.

 – mondta a Metropolnak Zsolt. 

árvíz
A Rubik-kockát súrolta az árvíz / Fotó: Kelemen Zsolt

A férfi korábban nem ismerte a Kolodko Mihály remekműveit, ám az árvíz miatt kapcsolatba került velük, a többek között a Batthyány térnél a tankot, a Rubik-kockát, illetve a Margit hídnál a Trabantot, az Árpád hídnál pedig a Kolodko-hajót figyelte meg.

„Meglesem őket”

A Trabanton látszott leginkább, hogy az árvíz Budapesten már szinte teljesen elnyelte az egyébként több méretes magasságban elhelyezett szobrot. 

Mutatjuk!

Az árvíz szinte teljesen elnyelte a trabantot. Nem semmi! /
Az árvíz szinte teljesen elnyelte a legendás Trabantot  Fotó: Kelemen Zsolt

Van még egy Kolodko-szobor a Parlament közelében, de az most víz alatt van. Azt is majd megpróbálom elcsípni, mikor az apadás során újra előbukkan! Két hét múlva visszamegyek, és meglesem őket

 – lelkendezett a pesti férfi.

Az árvíz lassan elvonul hazánkból, aminek már jól láthatók a jelei például:

  • Mosonmagyaróvárnál, 
  • Komáromnál, 
  • Esztergomnál, 
  • Budapestnél,  
    és azoknál a további településeknél, ahol már túljutott az árhullám.
     

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás