Szuper ajándékot kapnak a belvárosi iskolás gyerekek

Az V. kerület nem bízta a véletlenre: az iskolás gyerekek olyan egyedi, gazdagon illusztrált ingyenes füzeteket kapnak ajándékba, amiket a városrész jellegzetességeivel díszítettek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.23.
Belváros Dániel András Zséda POKET füzetcsomag

Egyedi, belvárosi ihletésű füzetborítókkal, hírességek tanévi jókívánságaival és ajándék POKET zsebkönyvvel várja a kerületi diákokat Belváros Önkormányzata. Az általános iskolások ingyenes füzeteit a többi között a Szent István Bazilika vagy az Oroszlános kút illusztrációja borítja, a hátoldalukon pedig a helyi fesztivál egy-egy jeles fellépőjének, például Zsédának az üzenete található.

Az általános iskolások ingyenes füzetcsomagjai már átvehetőek az Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodájában Fotó: Belváros-Lipótváros Önkormányzata

 

A Belváros szokás szerint a 2024/2025 tanévben is ingyenes füzetcsomaggal ajándékozza meg a kerületben élő családokat, jobban mondva az általános iskolás gyerekeket. Az idei akció nem az első, az elmúlt 7 évben már hagyománnyá vált az is, hogy nem a megszokott küllemű, hanem mindig különleges köntösbe öltöztetett füzeteket adnak ajándékba. A borítót a Belváros építészeti különlegességei vagy ismert jellegzetességei díszítik: van olyan, amelyen a Szent István Bazilika, a 2-es villamos, a Szabadság híd, a Petőfi-szobor és a Vörösmarty téri Oroszlános kút illusztrációja látható. Az igényesség jegyében a fideszes vezetésű önkormányzat még csavart egyet az ötleten, ugyanis a füzetek hátoldalán tanévi jókívánságok olvashatóak, Belváros kiválóságainak és a Belvárosi Fesztivál fellépőinek üzenetével. 

A gyerekek fantáziáját is megmozgató borítók nagy népszerűségnek örvendenek Fotó: Belváros-Lipótváros Önkormányzata

Többek között Szalai Ádám, a Quimby, Paulina, Dániel András, Zséda és Vörös István gondolatai olvashatóak a füzeteken. Mindezen felül, a füzetcsomag mellé minden diák egy POKET zsebkönyvet választhat magának, a Mézga család, a Pinokkió és A kis herceg illusztrációival. A csomagot augusztus 21. és szeptember 13. között vehetik át a gyerekek szülei vagy törvényes képviselője, lakó- vagy tartózkodási helyet igazoló lakcímkártya bemutatásával, a készlet erejéig.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás