Azt hitted, fellégezhetsz a hidegfronttól, nincs jó hírünk!

A kánikula után újabb nehézségekkel kell megküzdened. Némelyik olyan, amire nem is gondolnál.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.08.02.
Módosítva: 2024.08.02.
hidegfront időjárás kánikula előrejelzés

Változékony, ugyanakkor pokoli időjárás elé nézünk péntektől (augusztus 2-től) kezdődően, és ennek az érkező hidegfront csak egy része, mutatjuk a többit is.

A pénteken áthaladó hidegfront csupán néhány fokkal veti vissza a hőmérsékletet – Fotó: Köpönyeg

Egyáltalán nem lesz könnyű napja a frontérzékenyeknek, az időjárás változásaira érzékenyeknek pénteken. Egy, a térség felett átvonuló hidegfront forgatja fel az időjárást, mely rátesz egy lapáttal az egyébként is erősödő kánikulára

– mondta dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember szerint a pénteki nap folyamán nagy valószínűséggel fokozott terhelés alá kerül majd a szervezetünk, ami térben és időben is elhúzódik majd. A hidegfront átvonulása alatt az ország más tájain más mértékű és jellegű panaszokat tapasztalhatunk magunkon.

A hidegfront péntek hajnaltól szombat hajnalig vonul át teljesen a térség felett

– folytatta a meteogyógyász, aki felettébb nyugtalanító dolgokról is beszélt.

„Hiába a hidegfront, továbbra is 35 fok közeli kánikula lesz a jellemző, a valamivel hűvösebb területeken is 30 fok közelében leszünk. Minderre még rátesz, hogy a záporok, zivatarok közelében párássá válik a levegő – jegyezte meg a szakember, miközben taglalta a várható nehézségeket: „A szervezetünk napok óta terhelés alatt áll, ami a következő pár napban sem oldódik majd meg. A légzésre, a vérkeringésre és a vérnyomásra egyaránt hatnak ezek a folyamatok. Ráadásul a terhelés nem csak marad, a melegedés miatt tovább fokozódik.” Az állandósult fejfájás, görcsös panaszok, nyugtalanság, ingerültség, nehézlégzés, szédülés, rosszullét csupán néhány azok közül a panaszok közül, melyekkel számolnunk kell pénteken.

A Köpönyeg előrejelzése szerint szombaton kezdetben délen, délnyugaton fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar. Napközben az ország nagy részén sok napsütésben bízhatunk, északkeleten lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, itt elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és délután néhol nyugaton. Az északnyugati szél sokfelé erős, néhol viharos lesz. Kora reggel 14-21, napközben 26-31 fokot mérhetünk.

Vasárnap a napos-gomolyfelhős időben elsősorban a Dunántúlon alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. A szél veszít erejéből, de még több helyen élénk lehet. Friss lesz a hajnal, délutánra pedig 27 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn a napsütést időnként fátyol- és gomolyfelhők zavarják, zápor, zivatar helyenként alakulhat ki. Többfelé feltámad az északnyugati szél, délután 27-33 fokot mérhetünk.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás