Újra gyerekeknek segítene a 44 éves, sztrókot kapott Attilla, de ehhez előbb neki kell segíteni

Attila kerékpárosedzőként dolgozott, de egy sztrók ledöntötte a lábáról. Azóta minden napja a küzdelemről szól, mert be van zárva a négy fal közé. Álma, hogy ismét gyerekeket taníthasson kerékpározni és edzhesse őket.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.28.
kerékpár stroke gyógyulás

Borbély József Attila jelenleg rokkantnyugdíjas. De nem volt ez mindig így, nagyon aktív életet élt kerékpáros-utánpótlásedzőként. Aztán az élet közbeszólt, 2019 áprilisában, 44 éves korában elzáródott egy ér az agyában, csak másnap reggel találtak rá. Kórházba szállították, ahol küzdöttek az életéért. Két napig mesterséges kómában tartották. Az ébredést közel fél év kórházi gyógykezelés és rehabilitáció követte.

Attila a betegsége előtt utánpótlás-kerékpárosedző volt. Gyerekeket tanított meg biztonságosan bringázni Fotó: olvasói

Azóta a bal oldala nehezen mozog. Bal kezét nem tudja egyáltalán használni, és a bal lába is csak csípőből működik.

A jobb oldalam működik rendesen. Bottal pár száz métert még menni is tudok és bringázni is. Természetesen csak speciális kerékpárral, aminek az ára közel félmillió forint, amire most nincs pénzem

– mondja Attila, aki számára egy ilyen kerékpár jelentené a világot. Végre ki tudna menni az utcára, és még arra is ígéretet kapott, hogy dolgozni is visszamehetne.
Attila a betegsége előtt utánpótlás-kerékpárosedző volt. Gyerekeket tanított meg biztonságosan bringázni.

A nulláról tanítottam meg őket stabilan kerékpározni. 5 éves kortól egészen 18 évesig, de a sztrók miatt munkaképtelenné váltam, ezért összeomlott az életem. A nagy áttörést egy speciális kerékpár jelentené a számomra, mert akkor ismét dolgozhatnék edzőként, és kitörhetnék a négy fal fogságából. Volt lehetőségem egy speciális kerékpárt kipróbálni, ami nagy lendületet és szabadságot adna a fejlődésemben, illetve a célom felé vezető úton

– mesél álmáról Attila, aki addig sem tétlenkedik. Felnőtt bringásoknak edzésterveket ír heti szinten, és küld el interneten. Számára nagyon fontos ez a munka, mert a pénz mellett mentálisan is feltölti. A lehetőségeihez mérten a testét is edzi. Szobakerékpározik heti három alkalommal.

Egyszer Attilának volt lehetősége kipróbálni egy ilyen speciális kerékpárt Fotó: olvasói

Álma, hogy az állapota javuljon és szeretne gyógytornára és fejlesztésekre járni, de sajnos a rokkantnyugdíjas férfi anyagi keretei ezt nem teszik lehetővé. Jelenleg Érden él szintén beteges édesanyjával egy kis házban, és egymást segítik a mindennapokban. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás