A Titanicnál is tragikusabb hajószerencsétlenség történt, mégsem beszél róla senki

Egy másik katasztrófa sokkal több ember végzetét okozta.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.07.13.
Titanic hajókatasztrófa szerencsétlenség történelem

Ha 100 járókelőt megkérdeznénk, hogy melyik volt a legsúlyosabb hajókatasztrófa, 99 biztosan a Titanicot említené, amely híre a Hollywood-i filmeknek, és a média hírverésének köszönhetően szinte minden háztartásba eljutott a Földön. Az 1912-ben történt hajótörés 1500 ember halálával járt. Volt azonban egy ennél sokkal súlyosabb hajószerencsétlenség, az, amely 47 évvel korábban történt.

Titanic,Rendering.,Titanic,In,The,Sea.,Sunny, titanik, Titanic,
A Titanic tragédiájáról hibásan gondolják azt az emberek, hogy a legsúlyosabb vízi katasztrófáról van szó / Fotó: antoniradso /  Shutterstock

A LadBible számolt be róla, hogy az Egyesült Államok legsúlyosabb vízi katasztrófája a Sultana gőzhajó elsüllyedése volt, amely a becslések szerint legalább 1800 ember halálával járt. A Sultana 1865. április 27-én éppen a Mississippi folyón úszott, amikor felrobbant a motorja, miután a 367 utas befogadására elegendő hajón körülbelül 2100 ember utazott. Az utasok nagy része Uniós katona volt, akik éppen úton voltak haza a konföderációs fogolytáborból. 

A tragikus katasztrófa során a hajót irányító James Cass Mason kapitány, és Reuben Benton Hatch parancsnok volt a hibás, ugyanis szántszándékkal túlterhelték a hajót, miután kiderült, hogy az északiak emberenként fizetnek a hazaszállított foglyok után. Végül azonban szinte mindenki meghalt a baleset során. A folyó partján élők beszámolói szerint mindössze 25 embert tudtak kimenteni a vízből, és több száz ember holttestét sosem találták meg.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás