Felfoghatatlan hajókatasztrófa, 28 emberéletet követelt a Hableány tragédiája - Videó!





Örökre fekete napként fogunk emlékezni 2019. május 29-re, amikor megtörtént a budapesti hajókatasztrófa.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.29.
gyász

A két évvel ezelőtti szörnyű hajóbaleset hivatalos halálos áldozatainak száma 27, további 1 embert eltűntként tartanak nyilván.

2019. május 29-én süllyedt el a Hableány (Fotó: Ripost/Markovics Gábor)

21 óra 5 perckor süllyedt el a Hableány. A balesetben 25 25 dél-koreai utas és a hajó 2 fős magyar legénysége vesztette életét.

Rengeteg virágot és koszorút helyezte el a gyászolók és megemlékezők a Margit híd lábánál (Fotó: Metropol/Sulyok László)

A túlélők már másnap megszólaltak, egyikük elmondta, hogy az ütközéskor mintegy húszan a fedélzeten voltak, körülbelül tízen pedig az alsó kabinokban - eleveníti fel a tragédiát a Ripost. Egy Jeong nevű túlélő talált egy mentőövet, és minden erejét beleadta, hogy elérje, mert tudta, hogy az élete múlik rajta. A rajta levő zsinórt egy másik ember felé dobta, így mindketten a vízfelszínen tudtak maradni, és könnyek közt nézték, ahogy a többi ember feje felbukkan és eltűnik a vízben.

A búvárok emberfeletti küzdelmet folytattak a roncsnál, semmit sem láttak, tapogatózva kellett mind közelebb kúszniuk a teljes sötétségben. Végül a tragédia után 13 nappal emelték ki a Dunából a Hableány roncsait.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás